Môj recept na hokkaido polievku s kurkumou:

Potrebujeme:
– 1 malú hokkaido tekvicu
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžičku mletej kurkumy
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– olej na pečenie
– kôpr na ozdobenie

 

Hokkaido polievka s kurkumou

Postup:
1. Najprv si pripravíme tekvicu. Hokkaido tekvica je ideálna, pretože jej slupka je tenká a nemusí sa lúpať. Dobré je tekvicu opláchnuť, odstrániť semiačka a nakrájať ju na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kúsky.
3. Na panvici si rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu spolu s cesnakom, až sa cibuľka zoskladá. Pridáme kurkumu a premiešame.
4. Pridáme nakrájanú tekvicu do hrnca a zalejeme zeleninovým vývarom tak, aby bola tekvica pokrytá. Privedieme k varu a varíme na miernom ohni, až kým sa tekvica zmäkne (asi 20-25 minút).
5. Varenej tekvici pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti.
6. Polievku rozmixujeme pomocou mixéra na hladkú konzistenciu.
7. Dochutíme podľa potreby soľou a korením.
8. Podávame polievku s čerstvým nakrájaným kôprom na ozdobu.

Toto je základný recept na hokkaido polievku s kurkumou. V prípade, že chcete pridať ďalšie ingrediencie alebo dochutiť polievku podľa vlastného vkusu, neváhajte to urobiť. Prajem vám dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *