Paradajková omáčka na cestoviny s cícerom

Keďže máte chuť na paradajkovú omáčku na cestoviny s cícerom, rád vám predstavím recept v slovenskom jazyku:

Suroviny:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 konzerva paradajok
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 konzerva cíceru, dôkladne opláchnutá a scedená
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • cestoviny podľa vlastného výberu

 

Paradajková omáčka na cestoviny s cícerom

Postup:

  1. Na rozohriatej panvici si zohrejeme olivový olej na strednej teplote. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
  2. Pridáme paradajky, mletú papriku, oregano a bazalku. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme omáčku variť asi 15 – 20 minút, aby sa chutné príchute zmiešali.
  3. Pridáme opláchnutý a scedený cícer do omáčky a necháme ho povariť ďalších 5 – 10 minút, aby sa dobre prehrial.
  4. Keď je omáčka hotová, môžeme ju podávať s uvarenými cestovinami. Cestoviny servírujeme do misiek a lyžičkou nalejeme paradajkovú omáčku s cícerom. Podľa chuti môžete na nej ešte posypať čerstvé bylinky alebo strúhaný parmezán.

Dúfam, že vás tento slovenský recept poteší a že si vychutnáte túto chutnú a zdravú jedlo! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *