Keďže máte chuť na paradajkovú omáčku na cestoviny s cícerom, rád vám predstavím recept v slovenskom jazyku:
Suroviny:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 konzerva paradajok
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 konzerva cíceru, dôkladne opláchnutá a scedená
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- cestoviny podľa vlastného výberu
Paradajková omáčka na cestoviny s cícerom
Postup:
- Na rozohriatej panvici si zohrejeme olivový olej na strednej teplote. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme paradajky, mletú papriku, oregano a bazalku. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme omáčku variť asi 15 – 20 minút, aby sa chutné príchute zmiešali.
- Pridáme opláchnutý a scedený cícer do omáčky a necháme ho povariť ďalších 5 – 10 minút, aby sa dobre prehrial.
- Keď je omáčka hotová, môžeme ju podávať s uvarenými cestovinami. Cestoviny servírujeme do misiek a lyžičkou nalejeme paradajkovú omáčku s cícerom. Podľa chuti môžete na nej ešte posypať čerstvé bylinky alebo strúhaný parmezán.
Dúfam, že vás tento slovenský recept poteší a že si vychutnáte túto chutnú a zdravú jedlo! Dobrú chuť!