Paradajková omáčka na cestoviny s cícerom

Keďže máte chuť na paradajkovú omáčku na cestoviny s cícerom, rád vám predstavím recept v slovenskom jazyku:

Suroviny:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 konzerva paradajok
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 konzerva cíceru, dôkladne opláchnutá a scedená
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • cestoviny podľa vlastného výberu

 

Paradajková omáčka na cestoviny s cícerom

Postup:

  1. Na rozohriatej panvici si zohrejeme olivový olej na strednej teplote. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
  2. Pridáme paradajky, mletú papriku, oregano a bazalku. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme omáčku variť asi 15 – 20 minút, aby sa chutné príchute zmiešali.
  3. Pridáme opláchnutý a scedený cícer do omáčky a necháme ho povariť ďalších 5 – 10 minút, aby sa dobre prehrial.
  4. Keď je omáčka hotová, môžeme ju podávať s uvarenými cestovinami. Cestoviny servírujeme do misiek a lyžičkou nalejeme paradajkovú omáčku s cícerom. Podľa chuti môžete na nej ešte posypať čerstvé bylinky alebo strúhaný parmezán.

Dúfam, že vás tento slovenský recept poteší a že si vychutnáte túto chutnú a zdravú jedlo! Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 400 g cestovín (podľa vlastného výberu, napr. špagety, penne)
  • 2 plechovky cíceru (každá po 400 g) alebo 300 g sušeného cíceru
  • 500 g zrelých paradajok (alebo 1 plechovka (400 g) drvených paradajok)
  • 1 stredná cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička červenej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie (voliteľné)
  • Strúhaný parmezán (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava cíceru:

    • Ak používate sušený cícer, namočte ho na noc do studenej vody. Ráno ho dôkladne prepláchnite a varte v čistej vode asi 1-1,5 hodiny, kým nebude mäkký. Ak používate konzervovaný cícer, jednoducho ho sceďte a opláchnite.
  2. Príprava omáčky:

    • Na strednej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte asi 5 minút, kým nezíska zlatistú farbu.
    • Pridajte nasekaný cesnak a smažte ďalších 1-2 minúty, kým nezačne voňať.
    • Pridajte nakrájané paradajky (alebo drvené paradajky z konzervy). Uvarte na miernom ohni, nechajte variť asi 15-20 minút, aby sa chutě spojili.
    • Po 10 minútach varenia pridajte cícer, oregano, červenú papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte a varte ďalších 5-10 minút.
  3. Príprava cestovín:

    • Medzitým varte cestoviny podľa pokynov na obale v osolenej vode. Po uvarení ich sceďte, ale odložte si asi 1/2 šálky vody z varenia.
  4. Spojenie cestovín a omáčky:

    • Po uvarení cestovín ich pridajte do panvice s omáčkou. V prípade potreby prilejte trochu vody z varenia cestovín, aby bola omáčka krémovejšia. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny rovnomerne pokryli omáčkou.
  5. Servírovanie:

    • Podávajte horúce, ozdobené čerstvou bazalkou a strúhaným parmezánom, ak si prajete.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *