Keďže máte chuť na paradajkovú omáčku na cestoviny s cícerom, rád vám predstavím recept v slovenskom jazyku:
Suroviny:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 konzerva paradajok
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 konzerva cíceru, dôkladne opláchnutá a scedená
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- cestoviny podľa vlastného výberu
Paradajková omáčka na cestoviny s cícerom
Postup:
- Na rozohriatej panvici si zohrejeme olivový olej na strednej teplote. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme paradajky, mletú papriku, oregano a bazalku. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme omáčku variť asi 15 – 20 minút, aby sa chutné príchute zmiešali.
- Pridáme opláchnutý a scedený cícer do omáčky a necháme ho povariť ďalších 5 – 10 minút, aby sa dobre prehrial.
- Keď je omáčka hotová, môžeme ju podávať s uvarenými cestovinami. Cestoviny servírujeme do misiek a lyžičkou nalejeme paradajkovú omáčku s cícerom. Podľa chuti môžete na nej ešte posypať čerstvé bylinky alebo strúhaný parmezán.
Dúfam, že vás tento slovenský recept poteší a že si vychutnáte túto chutnú a zdravú jedlo! Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 400 g cestovín (podľa vlastného výberu, napr. špagety, penne)
- 2 plechovky cíceru (každá po 400 g) alebo 300 g sušeného cíceru
- 500 g zrelých paradajok (alebo 1 plechovka (400 g) drvených paradajok)
- 1 stredná cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1 čajová lyžička červenej papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka na ozdobenie (voliteľné)
- Strúhaný parmezán (voliteľné)
Postup:
-
Príprava cíceru:
- Ak používate sušený cícer, namočte ho na noc do studenej vody. Ráno ho dôkladne prepláchnite a varte v čistej vode asi 1-1,5 hodiny, kým nebude mäkký. Ak používate konzervovaný cícer, jednoducho ho sceďte a opláchnite.
-
Príprava omáčky:
- Na strednej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte asi 5 minút, kým nezíska zlatistú farbu.
- Pridajte nasekaný cesnak a smažte ďalších 1-2 minúty, kým nezačne voňať.
- Pridajte nakrájané paradajky (alebo drvené paradajky z konzervy). Uvarte na miernom ohni, nechajte variť asi 15-20 minút, aby sa chutě spojili.
- Po 10 minútach varenia pridajte cícer, oregano, červenú papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte a varte ďalších 5-10 minút.
-
Príprava cestovín:
- Medzitým varte cestoviny podľa pokynov na obale v osolenej vode. Po uvarení ich sceďte, ale odložte si asi 1/2 šálky vody z varenia.
-
Spojenie cestovín a omáčky:
- Po uvarení cestovín ich pridajte do panvice s omáčkou. V prípade potreby prilejte trochu vody z varenia cestovín, aby bola omáčka krémovejšia. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny rovnomerne pokryli omáčkou.
-
Servírovanie:
- Podávajte horúce, ozdobené čerstvou bazalkou a strúhaným parmezánom, ak si prajete.
Dobrú chuť!