Penne s cuketou a ricottou je lahodná a jednoduchá talianska pasta. Tu je recept pre vás:
Penne s cuketou a ricottou
- V hrnci na varenie nalejte vodu a nechajte ju prevrieť. Pridajte trochu soli a penne cestoviny. Variť podľa pokynov na obale, až kým nebudú al dente.
- Medzitým očistite cuketu a nakrájajte ju na tenké plátky. Osoľte ich a nechajte asi 10 minút odstáť, aby sa zbavili prebytočnej vody.
- Na rozohriatej panvici si rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cuketu. Smažte ju na strednom ohni, až zmäkne a začne ľahko zhnívať.
- V inej miske zmiešajte ricottu s čerstvými bylinkami (napríklad bazalkou alebo petržlenom) a pridajte trochu soli a korenia.
- Keď sú cestoviny uvarené al dente, scedíme ich a zmiešame s cuketou. Pridajte zmes ricotty a byliniek a dobre premiešajte.
- Podávajte horúce so strúhaným syrom a posypte čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť!