Chutná Vareška

Granadiersky pochod so slaninou

Granadiersky pochod so slaninou

Granadiersky pochod so slaninou. U nás jeden z najobľúbenejších receptov. Jeden z takých, pri ktorých nemusíte rozmýšľať ako na to, netreba nič kupovať. Len uvariť, zmiešať a máme hotovo. Tak poďme na to.

Na prípravu potrebujeme:

  • 1,5 – 2 kg zemiakov
  • 1 balenie cestovín (aké máme doma)
  • 1 cibuľu
  •  kúsok slaniny
  •  olej
  • soľ, čierne mleté korenie, sladká mletá paprika
  • 10 dkg syr v tehle

 

Postup: Granadiersky pochod so slaninou

Cibuľu si očistím a nakrájam na čo najjemnejšie kúsky. Na panvici si spením olej, na ktorom popražím cibuľku dozlatista. Medzitým si nakrájam slaninu na menšie kúsky a pridám k cibuli na panvicu. Trocha popražím, zložím z ohňa a pridám mletú červenú papriku, ktorou nešetrím.

Čím viac papriky, tým farebnejší obed budeme mať. Následne si ošúpem zemiaky a nakrájane na kúsky ich varím v osolenej vode. V ďalšom hrnci si tak isto v osolenej vode uvarím cestoviny podľa návodu na obale. Keď máme zemiaky a cestoviny hotové, zmiešame ich spolu a pridáme cibuľku so slaninou.

Ja keď idem zliať uvarené zemiaky, nechám tak 1-2 centimetre vody v hrnci. Tým bude granadiersky pochod mazľavejší a nebude taký suchý. Ak treba, tak ešte dosolíme a dokoreníme. Podávame s kyslými uhorkami a nastrúhaným syrom navrchu. Dobrú chuť.

Ďalšie skvelé jedlo a recept so slaninou a jablkami.

Granadiersky pochod so slaninou

Granadiersky pochod so slaninou

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *