Granadiersky pochod so slaninou
Granadiersky pochod so slaninou. U nás jeden z najobľúbenejších receptov. Jeden z takých, pri ktorých nemusíte rozmýšľať ako na to, netreba nič kupovať. Len uvariť, zmiešať a máme hotovo. Tak poďme na to.
Na prípravu potrebujeme:
- 1,5 – 2 kg zemiakov
- 1 balenie cestovín (aké máme doma)
- 1 cibuľu
- kúsok slaniny
- olej
- soľ, čierne mleté korenie, sladká mletá paprika
- 10 dkg syr v tehle
Postup: Granadiersky pochod so slaninou
Cibuľu si očistím a nakrájam na čo najjemnejšie kúsky. Na panvici si spením olej, na ktorom popražím cibuľku dozlatista. Medzitým si nakrájam slaninu na menšie kúsky a pridám k cibuli na panvicu. Trocha popražím, zložím z ohňa a pridám mletú červenú papriku, ktorou nešetrím.
Čím viac papriky, tým farebnejší obed budeme mať. Následne si ošúpem zemiaky a nakrájane na kúsky ich varím v osolenej vode. V ďalšom hrnci si tak isto v osolenej vode uvarím cestoviny podľa návodu na obale. Keď máme zemiaky a cestoviny hotové, zmiešame ich spolu a pridáme cibuľku so slaninou.
Ja keď idem zliať uvarené zemiaky, nechám tak 1-2 centimetre vody v hrnci. Tým bude granadiersky pochod mazľavejší a nebude taký suchý. Ak treba, tak ešte dosolíme a dokoreníme. Podávame s kyslými uhorkami a nastrúhaným syrom navrchu. Dobrú chuť.
Ďalšie skvelé jedlo a recept so slaninou a jablkami.
Granadiersky pochod so slaninou
[penci_recipe]