Recept na makaróny s hubovou omáčkou:
Suroviny:
- 300 g makarónov
- 250 g hríbov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml sladkej smotany na šľahanie
- 50 g masla
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- sľ a korenie podľa chuti
- nakrájaná petržlenová vňať na ozdobenie
Makaróny s žampionovou omáčkou
Postup:
- Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte na kocky nakrájanú cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
- Pridajte nakrájané huby a cibuľu orestujte do mäkka.
- Pridajte nakrájaný cesnak a orestujte ešte chvíľu.
- Na samostatnej panvici rozpustite maslo a zmiešajte ho so sladkou smotanou. Povarte 2-3 minúty, kým sa smotana zahreje.
- Odstavte hubovú zmes z plotny a nechajte ju oddýchnuť.
- Makaróny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale a odcejeme ich.
- Hubovú zmes premiešame s omáčkou zo smotany a masla. Pridáme soľ a korenie podľa chuti.
- Na tanier rozdelíme uvarené makaróny a polijeme ich hubovou omáčkou.
- Podávame posypané nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!