Makaróny s žampionovou omáčkou

Recept na makaróny s hubovou omáčkou:

Suroviny:

  • 300 g makarónov
  • 250 g hríbov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml sladkej smotany na šľahanie
  • 50 g masla
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • sľ a korenie podľa chuti
  • nakrájaná petržlenová vňať na ozdobenie

 

Makaróny s žampionovou omáčkou

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte na kocky nakrájanú cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
  2. Pridajte nakrájané huby a cibuľu orestujte do mäkka.
  3. Pridajte nakrájaný cesnak a orestujte ešte chvíľu.
  4. Na samostatnej panvici rozpustite maslo a zmiešajte ho so sladkou smotanou. Povarte 2-3 minúty, kým sa smotana zahreje.
  5. Odstavte hubovú zmes z plotny a nechajte ju oddýchnuť.
  6. Makaróny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale a odcejeme ich.
  7. Hubovú zmes premiešame s omáčkou zo smotany a masla. Pridáme soľ a korenie podľa chuti.
  8. Na tanier rozdelíme uvarené makaróny a polijeme ich hubovou omáčkou.
  9. Podávame posypané nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *