Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

  • 350 g špagiet (spaghetti)
  • 150 g guľôčok pancetty (talianska slanina), nakrájaných na malé kúsky
  • 3 vajcia
  • 100 g strúhaného parmezánu (alebo pecorina, tradičný taliansky syr)
  • Čerstvo mleté čierne korenie
  • Soľ
  • Olivový olej

 

Spaghetti Carbonara

  1. V hrnci s osolenou vodou uvaríme špagety podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente (mäkké, ale ešte s malým odporom).
  2. Počas varenia špagiet pripravíme omáčku Carbonara.
  3. Na panvici na strednom ohni rozohrejeme trochu olivového oleja a pridáme nakrájané guľôčky pancetty. Orestujeme ich, kým nebudú krehké a začnú sa zlatisto opekať.
  4. V miske zmiešame vajcia a polovicu strúhaného parmezánu. Rozšľaháme ich dohromady, kým sa spoja.
  5. Keď sú špagety uvarené, odkvapkáme ich a rýchlo ich premiešame s guľôčkami pancetty. Dôležité je, aby boli špagety ešte horúce, pretože teplo z cestovín “uvári” vajcia a vytvorí krémovú omáčku.
  6. Následne prilijeme vajcia s parmezánom ku špagetám a pancette. Rýchlo a dobre premiešame, aby sa vajcia spojili s cestovinami a vytvorili krémovú omáčku. Necháme omáčku stuhnúť, pričom neustále miešame, aby sa vajcia nesprevádzali.
  7. Pridáme čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti a opäť premiešame.
  8. Podávame okamžite s posypaným zvyšným strúhaným parmezánom a ďalším čerstvo mletým čiernym korením.
  9. Spaghetti Carbonara je pripravené na podávanie!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *