Penne s kuracími prsiami

Penne s kuracími prsiami, špenátom a gorgonzolovou omáčkou.

Čas prípravy: 25 minút
Čas varenia: 20 minút
Porcie: 4

Ingrediencie:

  • 350 g penne cestovín
  • 2 stredne veľké kuracie prsia, nakrájané na kocky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 150 g gorgonzoly, nakrájanej na malé kúsky
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Penne s kuracími prsiami, špenátom a gorgonzolovou omáčkou

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vriacou vodou uvarte penne cestoviny podľa pokynov na obale, kým nebudú mäkké, ale stále al dente. Opláchnite ich studenou vodou a odložte na stranu.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte kuracie prsia. Osolte a okoreňte podľa chuti. Smažte kuracie kúsky asi 5-7 minút, kým nie sú dozlatista a dobre prepečené.
  3. Pridajte nasekaný cesnak a špenát do panvice a dusíme ich spolu asi 2-3 minúty, kým sa špenát zoslabne.
  4. Pridajte nakrájanú gorgonzolu a smotanu na varenie do panvice. Nechajte zmes prevrieť, potom znížte teplotu a nechajte omáčku miešať, kým sa gorgonzola úplne nerozpustí a omáčka zhustne.
  5. Pridajte uvařené penne do panvice s omáčkou a dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny rovnomerne obliekli omáčkou.
  6. Podávajte teplé a okamžite. Podľa chuti môžete posypať čerstvou bazalkou alebo parmezánom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *