Určite! Tu je slovenský recept na špagety:
Suroviny:
- 300 gramov špagiet
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 1 cibuľa, nakrájaná
- 400 gramov paradajkových kúskov (môžete použiť aj konzervu pretlaku paradajok)
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- strúhanka a ľubovoľný syr na posypanie
Špagety recept – Varecha
Postup:
- V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme špagety podľa pokynov na obale. Keď budú “al dente”, scedíme ich a pridáme trošku olivového oleja, aby sa nestáli.
- Na panvici na strednom ohni si zohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájaný cesnak a cibuľu a orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme paradajky, sušený oregano a bazalku. Podlejeme vodou a necháme omáčku dusiť približne 10 minút, aby sa vône spojili.
- Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Pridáme uvarné špagety do panvice s omáčkou a premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila na celých špagetách.
- Na tanier si dáme porciu špagiet a posypeme ich strúhankou a syrom.
- Podávame ešte horúce a vychutnávame si lahodnú taliansku chuť.
Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.