Dnes som musela rýchlo niečo pripraviť, aby mohol muž jesť niečo čerstvé keď príde z práce.
Cestoviny s paradajkovou omáčkou a olivami
Tu máte recept na cestoviny s paradajkovou omáčkou a olivami:
Ingrediencie:
- 250 g cestovín (akékoľvek druhu)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kocky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 400 g paradajok (môžete použiť konzervované paradajky alebo čerstvé paradajky, ošúpané a nakrájané na kocky)
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej bazalky
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej oregana
- 1/4 čajovej lyžičky červenej papriky (voliteľné, pre zvýraznenie chuti)
- 100 g čiernych olív, bez jadra, nakrájaných na kolieska
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Parmezánový syr na posypanie
Postup:
- V hrnci uvarte cestoviny v osolenej vode podľa pokynov na obale.
- Na druhej panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte paradajky, bazalku, oregano a červenú papriku. Osolte a opepřte podľa chuti. Varíme na miernom ohni asi 10-15 minút, kým sa omáčka nezhustne.
- Pridajte nakrájané olivy do omáčky a nechajte ich prehrievať spolu s omáčkou na ďalších pár minút.
- Odcedte uvarené cestoviny a pridajte ich do paradajkovej omáčky. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny rovnomerne obalili omáčkou.
- Podávajte teplé cestoviny na tanieri a posypeme parmezánovým syrom.
Dobrú chuť!