Cestoviny s paradajkovou omáčkou a olivami

Dnes som musela rýchlo niečo pripraviť, aby mohol muž jesť niečo čerstvé keď príde z práce.

 

Cestoviny s paradajkovou omáčkou a olivami

Penne s rajčinovou omáčkou a čiernymi olivami.

Tu máte recept na cestoviny s paradajkovou omáčkou a olivami:

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín (akékoľvek druhu)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 400 g paradajok (môžete použiť konzervované paradajky alebo čerstvé paradajky, ošúpané a nakrájané na kocky)
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej bazalky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej oregana
  • 1/4 čajovej lyžičky červenej papriky (voliteľné, pre zvýraznenie chuti)
  • 100 g čiernych olív, bez jadra, nakrájaných na kolieska
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Parmezánový syr na posypanie

Postup:

  1. V hrnci uvarte cestoviny v osolenej vode podľa pokynov na obale.
  2. Na druhej panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte paradajky, bazalku, oregano a červenú papriku. Osolte a opepřte podľa chuti. Varíme na miernom ohni asi 10-15 minút, kým sa omáčka nezhustne.
  4. Pridajte nakrájané olivy do omáčky a nechajte ich prehrievať spolu s omáčkou na ďalších pár minút.
  5. Odcedte uvarené cestoviny a pridajte ich do paradajkovej omáčky. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny rovnomerne obalili omáčkou.
  6. Podávajte teplé cestoviny na tanieri a posypeme parmezánovým syrom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *