Príprava talianskych špagiet s kuracím mäsom a špenátom je jednoduchá a chutná. Tu je recept po slovensky:
Suroviny:
- 250 g špagiet
- 2 stredne veľké kuracie prsia, nakrájané na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 200 g čerstvého špenátu
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- strúhanka na posypanie
Špagety s kuracím mäsom a špenátom
Postup:
- Uvaríme špagety podľa návodu na obale, scedíme a necháme bokom.
- Na veľkej panvici zohrejeme olivový olej a pridáme nakrájané kuracie mäso. Opečieme ho zo všetkých strán, až kým nie je dobre upečené.
- Pridáme nasekaný cesnak a špenát. Smažíme ich spolu, až kým špenát nezhnemodrie a nezmäkne.
- Do panvice pridáme uvarené špagety a premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Ak je zmes príliš suchá, môžete pridať trochu vody z varenia špagiet.
- Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Podávame posolené a okorené špagety s kuracím mäsom a špenátom. Ak chcete, môžete ich posypať strúhankou.
Dobrú chuť!