Špagety s kuracím mäsom a špenátom

Príprava talianskych špagiet s kuracím mäsom a špenátom je jednoduchá a chutná. Tu je recept po slovensky:

Suroviny:

  • 250 g špagiet
  • 2 stredne veľké kuracie prsia, nakrájané na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • strúhanka na posypanie

 

Špagety s kuracím mäsom a špenátom

Postup:

  1. Uvaríme špagety podľa návodu na obale, scedíme a necháme bokom.
  2. Na veľkej panvici zohrejeme olivový olej a pridáme nakrájané kuracie mäso. Opečieme ho zo všetkých strán, až kým nie je dobre upečené.
  3. Pridáme nasekaný cesnak a špenát. Smažíme ich spolu, až kým špenát nezhnemodrie a nezmäkne.
  4. Do panvice pridáme uvarené špagety a premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Ak je zmes príliš suchá, môžete pridať trochu vody z varenia špagiet.
  5. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Podávame posolené a okorené špagety s kuracím mäsom a špenátom. Ak chcete, môžete ich posypať strúhankou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *