Makaróny s bešamelom

Marsala je jednoduchá a chutná kombinácia klasických makarónov s bešamelovou omáčkou. Tučná a krémová bešamelová omáčka sa dokonale hodia k penne alebo macaroni a vytvárajú pôsobivé jedlo plné arómy. Tu je jednoduchý recept na prípravu makarónov s bešamelom:

Suroviny:

  • 250 g makarónov (penne, macaroni alebo podobné)
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 500 ml mlieka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • syr

 

Makaróny s bešamelom

Postup:

  1. V hrnci si uvaríme makaróny podľa pokynov na obale. Potom ich scedíme a odložíme bokom.
  2. V panvici roztopíme maslo na strednom ohni. Pridajte múku a miešajte stále, kým sa nevytvorí hladká pasta.
  3. Postupne pridávajte mlieko do panvice, za stáleho miešania, aby sa zabránilo tvorbe hrudiek. Varíme omáčku, kým zahustí a dosiahne požadovanú konzistenciu. To môže trvať približne 5-7 minút.
  4. Ochutíme omáčku soľou a korením podľa chuti.
  5. Pridáme uvarné makaróny do panvice s bešamelovou omáčkou a dôkladne premiešame, aby sa zabezpečilo, že sú všetky makaróny pokryté omáčkou.
  6. Pokiaľ chcete, môžete posypať vrch makarónov strúhaným syrom. Ak chcete, aby sa syr roztopil, môžete pokryť panvicu a nechať ju odstáť asi 5 minút.
  7. Podávajte horúce a vychutnajte si tento nádherný pokrm s makarónmi a bešamelovou omáčkou!

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *