Penne all´Arrabbiata recept

Tu je jednoduchý recept na Penne all’Arrabbiata v slovenskom jazyku:

Ingrediencie:

  • 350 gramov penne cestovín
  • 400 gramov paradajkového pretlaku (alebo paradajková omáčka)
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 červená čili paprička, jemne nasekaná (ak nemáte rádi pikantné jedlá, odstráňte semienka)
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ podľa chuti
  • čerstvé lístky bazalky (voliteľné) na ozdobu
  • strúhaný ideálne parmezán

 

Penne all´Arrabbiata recept

Postup:

  1. Varte väčší hrniec osolenej vody a uvarte penne cestoviny podľa návodu na obale. Odsajte a odložte na stranu.
  2. Rozohrejte olivový olej na väčšej panvici nad stredne silným ohňom. Pridajte nasekaný cesnak a červenú čili papričku a orestujte ich asi minútu, alebo kým nebudú ľahko zhnitnuté a uvoľnia vôňu.
  3. Pridajte paradajkový pretlak (alebo paradajkovú omáčku) do pánvice a dôkladne premiešajte. Dajte zmes do varu a nechajte jemne vrieť na miernom ohni asi 10-15 minút, aby sa dochutila. Podľa chuti pridajte soľ.
  4. Pridajte uvarené penne cestoviny do omáčky a dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny dobre obalili omáčkou.
  5. Podávajte Penne all’Arrabbiata ihneď a ozdobte čerstvými lístkami bazalky a strúhaným parmezánom podľa chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *