Krémové šampiňónové cestoviny

Radi by sme vám pomohli s receptom na krémové šampiňónové cestoviny v slovenskom jazyku:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napríklad penne alebo farfalle)
  • 250 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 1 hrnček smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Krémové šampiňónové cestoviny

Postup:

  1. V hrnci uvaríme cestoviny podľa návodu na obale, kým nie sú al dente. Potom ich scedíme a dáme bokom.
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme cesnak a cibuľu. Orestujeme ich dozlatista.
  3. Pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme ich niekoľko minút, kým zmäknú.
  4. Primiešame smotanu na varenie a necháme zmes povariť, aby sa zahustila.
  5. Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  6. Zmiešame cestoviny s krémovou šampiňónovou omáčkou a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
  7. Podávame ihneď a môžeme pokvapkať s trochou olivového oleja.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *