Radi by sme vám pomohli s receptom na krémové šampiňónové cestoviny v slovenskom jazyku:
Suroviny:
- 250 g cestovín (napríklad penne alebo farfalle)
- 250 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 1 hrnček smotany na varenie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Krémové šampiňónové cestoviny
Postup:
- V hrnci uvaríme cestoviny podľa návodu na obale, kým nie sú al dente. Potom ich scedíme a dáme bokom.
- Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme cesnak a cibuľu. Orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme ich niekoľko minút, kým zmäknú.
- Primiešame smotanu na varenie a necháme zmes povariť, aby sa zahustila.
- Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Zmiešame cestoviny s krémovou šampiňónovou omáčkou a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Podávame ihneď a môžeme pokvapkať s trochou olivového oleja.
Dobrú chuť!