Hubové lievance

Hubové lievance sú lahodné jedlo, ktoré si môžete pripraviť pre seba a svojich blízkych. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 250 g huby (napr. šampiňóny)
  • 2 vajcia
  • 150 g múka
  • 200 ml mlieko
  • soľ a korenie podľa chuti
  • bylinky (napr. petržlen)

 

Hubové lievance

Postup:

  1. Huby očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Vo veľkej miske rozšľahajte vajcia a pridajte múku, mlieko, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
  3. Do cesta pridajte nakrájané huby a premiešajte, aby sa huby rovnomerne rozložili po ceste.
  4. Na panvici rozohrejte trochu oleja. Na každú lívancu nalejte asi 1-2 polievkové lyžice cesta a vytvarujte tenký koláč.
  5. Opekajte lívance z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedej farby.
  6. Hotové hubové lívance môžete posypať čerstvými bylinkami a podávať napríklad s šalátom.

Dúfam, že vám recept chutí! Ak máte ďalšie požiadavky alebo sa chcete dozvedieť niečo viac, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *