Lievance s figovým krémom ako od maminky.
Ingrediencie:
- 250 g múka
- 1 lyžica cukor
- 1 lyžica prášok do pečiva
- štipka soli
- 2 vajcia
- 300 ml mlieko
- 2 lyžice maslo (rozpustené)
- 4 figy (nasekané)
Lievance s figovým krémom (fotorecept)
Postup:
- V misku zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- V inej miske dôkladne vymiešajte vajcia, mlieko a rozpustené maslo.
- Postupne pridávajte suché ingrediencie do zmesi s vajcami a mliekom, miešajte do hladka.
- Nasekané figy pridajte do cesta a jemne ich premiešajte.
- Rozohrejte panvicu na strednom ohni a potrite ju trochou masla.
- Na panvicu nalejte lyžicu cesta pre jednu lievancu a pečte z oboch strán, kým nie sú zlatisté a pevne.
- Opakujte postup s ďalším cestom, kým spotrebujete všetko cesto.
- Servírujte lievance posypané práškovým cukrom a s figovým krémom.
Figový krém:
- 6 sušené figy
- 100 ml smotana na šľahanie
- 1 lyžica med
- Vložte figy do mixéra a rozmixujte, kým nie sú hladké.
- Pridajte smotanu a med, opäť rozmixujte, kým sa všetko pekne spojí.
- Podávajte k lievanciam ako prílohu.
Dobrú chuť!