Vynikajúce kefírové lievance - recept

Ďakujem za váš záujem o kefírové lievance! Tu je pre vás jednoduchý a vynikajúci recept:

Ingrediencie:

  • 2 šálky múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 1/2 šálky kefíru
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice roztopeného masla
  • olej na vypraženie

 

Vynikajúce kefírové lievance

Pokyny:

  1. V mise zmiešajte suché ingrediencie: múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V druhej mise zmiešajte kefír, vajcia a roztopené maslo.
  3. Vytvorte jamku vo vypracovaných suších ingredienciách a do nej nalejte zmes s kefírom.
  4. Pomaly premiešajte, až kým sa všetko náležite nespája a nezostávajú žiadne hrčky. Nepríliš miešať, aby ste zabránili tvorbe lepkavej konzistencie.
  5. Pôvodne zmes nechajte 15-20 minút odpočívať.
  6. Na stredne vysokom ohni zohrejte panvicu a pridajte olej.
  7. Naberte lyžicu cesta a nalejte ho na panvicu, vytvárajte kruhové línie. Pánvica by mala pomiětat́ dostatočně veľa livancov.
  8. Nechajte smažiť, až kým sa na povrchu vytvorí samá viditelná štruktura znázorňujúca drobné bublinky, zvrchu sa nechává možnosť trochu zaschnuť.
  9. Potom livance obrátiť a paprsko rezat́ pitkami do nich.
  10. Švčasným výsledkom bude krásny zlatý náter.
  11. Uložite wilnes na teplý́ tanier obloženýčerstvým ovocím, sýrom alebo domácim džemom.
  12. Podávajte ešte teplé a užite si vaše vynikajúce kefírové livance!

Dúfam, že vám chutia! Ak máte ešte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *