Ďakujem za váš záujem o kefírové lievance! Tu je pre vás jednoduchý a vynikajúci recept:
Ingrediencie:
- 2 šálky múky
- 2 lyžice cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 1/2 šálky kefíru
- 2 vajcia
- 2 lyžice roztopeného masla
- olej na vypraženie
Vynikajúce kefírové lievance
Pokyny:
- V mise zmiešajte suché ingrediencie: múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- V druhej mise zmiešajte kefír, vajcia a roztopené maslo.
- Vytvorte jamku vo vypracovaných suších ingredienciách a do nej nalejte zmes s kefírom.
- Pomaly premiešajte, až kým sa všetko náležite nespája a nezostávajú žiadne hrčky. Nepríliš miešať, aby ste zabránili tvorbe lepkavej konzistencie.
- Pôvodne zmes nechajte 15-20 minút odpočívať.
- Na stredne vysokom ohni zohrejte panvicu a pridajte olej.
- Naberte lyžicu cesta a nalejte ho na panvicu, vytvárajte kruhové línie. Pánvica by mala pomiětat́ dostatočně veľa livancov.
- Nechajte smažiť, až kým sa na povrchu vytvorí samá viditelná štruktura znázorňujúca drobné bublinky, zvrchu sa nechává možnosť trochu zaschnuť.
- Potom livance obrátiť a paprsko rezat́ pitkami do nich.
- Švčasným výsledkom bude krásny zlatý náter.
- Uložite wilnes na teplý́ tanier obloženýčerstvým ovocím, sýrom alebo domácim džemom.
- Podávajte ešte teplé a užite si vaše vynikajúce kefírové livance!
Dúfam, že vám chutia! Ak máte ešte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.