Pivovo-jablkové lievance s tvarohom.
Potrebujete
- 250 g polohrubej múky
- 1 lyžica prášku do pečiva
- štipka soli
- 2 vajcia
- 250 ml piva
- 2 veľké jablká
- 250 g tvarohu
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- maslo na vyprážanie
Pivovo-jablkové lievance s tvarohom – recept
Postup
- Vo veľkej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
- V inej miske vymiešajte vajcia a pivo.
- Pridajte vaječnú zmes do suchej zmesi a premiešajte do hladka.
- Jablká olúpte a nastrúhajte na hrubšom strúhadle.
- Pomaly primiešajte jablká do cesta.
- Na stredne vysokom ohni rozohrejte panvicu a pridajte trochu masla.
- Do panvice nalejte lyžicu cesta, vytvarujte lievance a opekajte z oboch strán do zlatista.
- Pre tvarohovú náplň zmiešajte tvaroh, cukor a vanilkový extrakt do hladka.
- Hotové lievance podávajte s tvarohovou náplňou a môžete ozdobiť ďalšími kúskami čerstvého jablka.
Dobrú chuť!