Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami 

Recept na horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami:

Suroviny:

  • 2 šálky múky
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 1/2 šálky mlieka
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice masla (rozpusteného)
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Na cmar:

  • 1/2 šálky cukru
  • 1/4 šálky vody
  • 1/4 čajovej lyžičky kyseliny citrónovej
  • 1/4 šálky smotany na šľahanie

Na karamelizované jablká:

  • 2 jablká (olúpané, zbavené jadierok a nakrájané na tenké plátky)
  • 1/4 šálky masla
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • štipka soli

 

Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami 

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V inej mise zmiešajte mlieko, vajcia, rozpustené maslo a vanilkový extrakt.
  3. Pridajte mokré zložky k suchým zložkám a premiešajte do hladka.
  4. Na rozpálenú panvicu nalejte lyžicu cesta a pečte lievance z oboch strán do zlatista.
  5. Na prípravu cmara, zahrejte vodu v hrnci a pridajte cukor. Za stáleho miešania varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom pridajte kyselinu citrónovú a nechajte zmes vychladnúť. Potom pridajte smotanu a prevarte do kým sa nezhustí.
  6. Na karamelizované jablká, zohrejte maslo na panvici a pridajte jablká, hnedý cukor, škoricu a soľ. Nechajte jablká karamelizovať, občas premiešajte až kým nebudú mäkké a šťavnaté.
  7. Hotové lievance podávajte teplé posypané cmarom a ozdobte karamelizovanými jablkami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *