Lievance s ovocím - recepty

Lievance s ovocím sú vynikajúcou voľbou pre bohaté a chutné raňajky alebo desiatu. Tu je jednoduchý recept na prípravu lievancov s ovocím po slovensky:

Potrebné suroviny:

  • 200 g hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 250 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • čerstvé ovocie podľa chuti (napr. jahody, maliny, hrušky)

 

Lievance s ovocím – recepty

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. Pridajte mlieko, vajce a rozpustené maslo. Dôkladne premiešajte, aby ste získali hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu viac mlieka.
  3. Vo vyhriatej panvici rozohrejte trochu masla. Na panvicu vylejte lyžicu cesta pre jeden lievancek.
  4. Na lievanci rozložte niekoľko kúskov čerstvého ovocia.
  5. Pečte lievance na strednej teplote z oboch strán, kým nebudú zlatisté a vnútri dobre prepečené.
  6. Opakujte postup pre ostatné lievance.
  7. Servírujte s ďalším ovocím, medom alebo javorovým sirupom.

Dúfam, že tento recept vám poslúži a bude vám chutiť! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *