Palacinky slané bezlepkové

Ak hľadáte recept na slané bezlepkové palacinky, tu je jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 150 g bezlepkovej múky (napríklad ryžovej, kukuričnej alebo tapiokovej múky)
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka (alebo rastlinného nápoja)
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžice rozpusteného masla (alebo rastlinného oleja)

 

Palacinky slané bezlepkové

Postup:

  1. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva a soľ.
  2. V druhej miske vyšľahajte vajcia. Pridajte mlieko a rozpustené maslo (alebo olej). Dôkladne premiešajte.
  3. Zmes s vajcami prelejte do misky s múkou a dobre premiešajte, kým nedosiahnete hladké cesto bez hrudiek.
  4. Na panvici rozohrejte trochu oleja alebo masla. Lyžicou odoberajte cesto a nalejte ho na panvicu. Tvar cesta si môžete vybrať podľa vášho gusta – menšie palacinky sa ľahšie obracajú alebo väčšie palacinky opekajte do zlatista na jednej strane a otočte ich a dopečte na druhej strane.
  5. Hotové palacinky môžete podávať s rôznymi slanými prílohami podľa vlastného výberu, ako napríklad syrom, šunkou, zeleninou alebo bylinkami.

Tento recept je skvelou alternatívou pre tých, ktorí preferujú bezlepkovú stravu. Dúfam, že si pochutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *