Bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou

Tu máte recept na bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou v slovenskom jazyku:

Ingrediencie:

  • 500 g mletej morčacej mäsoviny
  • 1/2 cibule, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne podreté
  • 1/2 šálky strúhanej zelerovej stonky
  • 1 lyžica kurkumy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou

Postup:

  1. Väčšiu misku zmiešajte mletú morčaciu mäsovinu, nadrobno posekanú cibuľu, podretý cesnak, strúhanú zelerovú stonku a kurkumu. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  2. Zmesou tvarujte malé karbonátky. Môžete použiť ruky alebo karbonátkovú formu.
  3. Na panvici s dobre zahriatým olivovým olejom opražte karbonátky z oboch strán, až budú pekne zlatohnedé a dobre prepečené.
  4. Podávajte horúce s vašimi obľúbenými prílohami, ako napríklad zemiakmi, ryžou alebo šalátom.

Dúfam, že si vychutnáte tieto bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *