Celestínske rezance bezlepkové

Samozrejme! Tu je recept na celestínske rezance bezlepkové:

Suroviny:

  • 200 g bezlepkovej múky (napr. ryžovej alebo kukuričnej)
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice oleja
  • 100 ml vody
  • štipka soli

 

Celestínske rezance bezlepkové

Postup:

  1. Do misky si preosejte bezlepkovú múku a pridajte do nej štipku soli.
  2. V malom hrnci zohrejte vodu a olej a nechajte ich zovreť.
  3. Potom nalejte vriacu zmes na múku a premiešajte do hladkej cesto-ako konzistencie.
  4. Počkajte, kým sa cesto trochu vychladí, a potom pridajte doň vajcia. Dôkladne ich premiešajte do cesta.
  5. V hrnci s vriacou osolenou vodou si pripravte plech na rezance.
  6. Na plechu si pripravte studenú vodou naolejovanú dosku.
  7. Do hrnca s vriacou vodou nalejte cesto cez rezancové síto alebo stierku tak, aby cez diery prechádzalo cesto a tvorilo rezance.
  8. Nechajte rezance variť iba krátko, kým stúpnu na povrch. Potom ich pozbierajte cez sieťku a okamžite ich prelejte studenou vodou.
  9. Podávajte celestínske rezance s vašou obľúbenou omáčkou či prílohou.

Dúfam, že vám chutia tieto bezlepkové celestínske rezance! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *