Hroznový koláč z pizzového cesta

Hroznový koláč z pizzového cesta je výborná alternatíva k tradičnému hroznovému koláču a je jednoduchý na prípravu. Tu je recept pre vás:

Ingrediencie:

  • 500 g pizzového cesta
  • 2 hrnčeky čerstvých hroznoov
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1 lyžica múky
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • soľ

 

Hroznový koláč z pizzového cesta

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Na pomúčenej doske roztiahnite pizzové cesto na obdĺžnikový tvar.
  3. Presuňte cesto na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Väčšej miske zmiešajte hrozno, cukor, múku, škoricu a štipku soli.
  5. Rozprestrete zmes s hroznom na rozvinutom ceste a nechajte okraje voľné.
  6. Nakvapkajte hroznový koláč rozpusteným maslom.
  7. Pečte koláč približne 25-30 minút, až kým cesto nezhnedne a hrozno nebude mäkké a ľahko karamelizované.
  8. Nechajte koláč trochu vychladnúť a servírujte ho teplý alebo mierne vychladnutý.

Tento hroznový koláč z pizzového cesta je skvelou voľbou na dezert alebo malú svačinu. Môžete ho podávať so zmrzlinou alebo šľahačkou ako ozdobu. Dúfam, že vám chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *