Samozrejme! Tu je recept na čerešňový koláč s posýpkou po slovensky:
Suroviny:
- 200 g hladkej múky
- 150 g masla
- 100 g cukru
- 1 vajce
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- 400 g čerstvých čerešní
- 2 lyžice strúhaného kokosu
- 2 lyžice strúhaného mandľového posypu
Čerešňový koláč s posýpkou
Postup:
- Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si koláčovú formu.
- Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- Pridajte na kocky nakrájané maslo a vidličkou ho rozotrite do múky, kým nedostanete drobivú štruktúru.
- Potom pridajte vajíčko a vanilkový extrakt a dôkladne premiešajte, kým nevznikne cesto.
- Cesto rovnomerne rozotrite na dno a okraje koláčovej formy.
- Na cesto rovnomerne rozložte vykôstkované čerešne a posypte ich strúhaným kokosom a mandľovým posypom.
- Pečte koláč v predhriatej rúre asi 35-40 minút, alebo kým vrchná časť nie je zlatavo hnedá.
- Nechajte koláč vychladnúť a potom ho môžete podávať. Dobrú chuť!
Tento čerešňový koláč s posýpkou je vynikajúci spôsob, ako si vychutnať čerstvé čerešne. Dúfam, že vám chutí!