Čerešňový koláč s posýpkou

Samozrejme! Tu je recept na čerešňový koláč s posýpkou po slovensky:

Suroviny:

  • 200 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 100 g cukru
  • 1 vajce
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 400 g čerstvých čerešní
  • 2 lyžice strúhaného kokosu
  • 2 lyžice strúhaného mandľového posypu

 

Čerešňový koláč s posýpkou

Postup:

  1. Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si koláčovú formu.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  3. Pridajte na kocky nakrájané maslo a vidličkou ho rozotrite do múky, kým nedostanete drobivú štruktúru.
  4. Potom pridajte vajíčko a vanilkový extrakt a dôkladne premiešajte, kým nevznikne cesto.
  5. Cesto rovnomerne rozotrite na dno a okraje koláčovej formy.
  6. Na cesto rovnomerne rozložte vykôstkované čerešne a posypte ich strúhaným kokosom a mandľovým posypom.
  7. Pečte koláč v predhriatej rúre asi 35-40 minút, alebo kým vrchná časť nie je zlatavo hnedá.
  8. Nechajte koláč vychladnúť a potom ho môžete podávať. Dobrú chuť!

Tento čerešňový koláč s posýpkou je vynikajúci spôsob, ako si vychutnať čerstvé čerešne. Dúfam, že vám chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *