“Spagety s balkánskym syrom” je jedlá jednoduchá na prípravu, ale bohatá na chuť. Tu je recept v slovenčine:
Suroviny:
- 250 g špagiet
- 150 g balkánskeho syra (napríklad feta)
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 400 g pretlaku (paradajková omáčka)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvý nasekaný petržlen
Špagety s balkánskym syrom
Postup:
- V hrnci uvaríme špagety podľa pokynov na obale. Osolíme vodu, aby boli špagety chutnejšie.
- V panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a cesnak a dusíme ich dozlatista.
- Pridáme pretlak a pomaly varíme asi 5 minút, kým sa omáčka dobre nezohreje a nezhustne. Podľa potreby pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Potom pridajte balkánsky syr nakrájaný na malé kocky do omáčky a nechajte ho rozpustiť.
- Uvaríme špagety do al dente (mäkké, ale stále pevné na skus) a scedíme ich.
- Premiešame uvarené špagety s omáčkou a necháme ich niekoľko minút povariť, aby sa všetky chute dobre prepojili.
- Podávame na tanier a ozdobíme čerstvým petržlenom.
Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
Špagety s balkánskym syrom sú lahodným pokrmom, kde sa talianske cestoviny spájajú s chuťou balkánskeho syra. Táto jednoduchá a chutná receptúra vám ponúkne výnimočný zážitok so sýtymi špagetami a kremovým, jemne pikantným syrom. Skúste tento tradičný balkánsky štýl pripravy špagiet a presvedčte sa sami!