Špagety s balkánskym syrom

“Spagety s balkánskym syrom” je jedlá jednoduchá na prípravu, ale bohatá na chuť. Tu je recept v slovenčine:

Suroviny:

  • 250 g špagiet
  • 150 g balkánskeho syra (napríklad feta)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 400 g pretlaku (paradajková omáčka)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý nasekaný petržlen

 

Špagety s balkánskym syrom

Postup:

  1. V hrnci uvaríme špagety podľa pokynov na obale. Osolíme vodu, aby boli špagety chutnejšie.
  2. V panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a cesnak a dusíme ich dozlatista.
  3. Pridáme pretlak a pomaly varíme asi 5 minút, kým sa omáčka dobre nezohreje a nezhustne. Podľa potreby pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti.
  4. Potom pridajte balkánsky syr nakrájaný na malé kocky do omáčky a nechajte ho rozpustiť.
  5. Uvaríme špagety do al dente (mäkké, ale stále pevné na skus) a scedíme ich.
  6. Premiešame uvarené špagety s omáčkou a necháme ich niekoľko minút povariť, aby sa všetky chute dobre prepojili.
  7. Podávame na tanier a ozdobíme čerstvým petržlenom.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

Špagety s balkánskym syrom sú lahodným pokrmom, kde sa talianske cestoviny spájajú s chuťou balkánskeho syra. Táto jednoduchá a chutná receptúra vám ponúkne výnimočný zážitok so sýtymi špagetami a kremovým, jemne pikantným syrom. Skúste tento tradičný balkánsky štýl pripravy špagiet a presvedčte sa sami!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *