Slaninové makaróny s papričkou jalapeňos

Ak hľadáte recept na slaninové makaróny s papričkou jalapeňos, tu je jednoduchý návod:

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napríklad penne alebo farfalle)
  • 150 g slaniny (nakrájanej na kúsky)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na kocky)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 jalapeňo paprička (nakrájaná na malé kúsky)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g syra (nasekaného)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej

 

Slaninové makaróny s papričkou jalapeňos

Postup:

  1. V hrnci osolte vodu a privarte cestoviny podľa návodu na obale. Keď budú cestoviny al dente, scedte ich a odložte na stranu.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte slaninu. Opražte slaninu do zlatista a vyberte ju z panvice.
  3. Na panvici ponechajte niekoľko lyžíc slaninového oleja a pridajte cibuľu, cesnak a jalapeňo papričku. Opražte ich dozlatista.
  4. Pridajte smotanu na šľahanie a nechajte omáčku krátko povariť, aby sa zahustila.
  5. Vraťte opečenú slaninu na panvicu a pridajte nasekaný syr. Nechajte syr roztopiť a premiešajte, kým sa nevytvorí krémová omáčka.
  6. Pridajte uvarené cestoviny do panvice a premiešajte, aby sa cestoviny rovnomerne obalili omáčkou.
  7. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
  8. Servírujte slaninové makaróny s papričkou jalapeňos hneď, kým sú ešte horúce.

Dúfam, že vám to chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *