Cestoviny s paradajkovou omáčkou a krevetami

Recept: Cestoviny s paradajkovou omáčkou a krevetami.

Zloženie:

  • 250 g cestovín (napríklad špagety, penne alebo farfalle)
  • 300 g kreviet, očistených a zbavených šupiek
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g paradajkových kúskov, konzerva
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušeného bazalku
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1/4 šálky parmezánu, na posypanie
  • čerstvá petržlenová vňať, na ozdobenie

 

Cestoviny s paradajkovou omáčkou a krevetami

Postup:

  1. V hrnci osolte vodu a priveďte ju do varu. Do vriacej vody vložte cestoviny a varte podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente (mäkké, ale s miernou šťavnatosťou). Potom ich scedite a odložte bokom.
  2. Na panvici zahrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nebudú jemne zlatisté.
  3. Pridajte krevety a orestujte ich z oboch strán, kým sa stanú ružovými a dobre prepečenými. Potom ich odstráňte z panvice a odložte bokom.
  4. Do panvice pridajte paradajkové kúsky a pretlačte ich vidličkou, aby sa rozpadli na menšie kúsky. Pridajte paradajkový pretlak, bazalku a oregano. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti. Nechajte omáčku variť asi 10 minút, aby sa všetky chute prepojili.
  5. Keď je omáčka hotová, pridajte krevety a cestoviny do panvice. Premiešajte, aby sa všetky suroviny prepojili. Varte ešte asi 2-3 minúty, kým sa cestoviny dobre zohrejú.
  6. Servírujte cestoviny s paradajkovou omáčkou a krevetami na tanieri. Posypte parmezánom a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  7. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *