Cestoviny s paradajkovou omáčkou a krevetami

Recept: Cestoviny s paradajkovou omáčkou a krevetami.

Zloženie:

  • 250 g cestovín (napríklad špagety, penne alebo farfalle)
  • 300 g kreviet, očistených a zbavených šupiek
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g paradajkových kúskov, konzerva
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušeného bazalku
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1/4 šálky parmezánu, na posypanie
  • čerstvá petržlenová vňať, na ozdobenie

 

Cestoviny s paradajkovou omáčkou a krevetami

Postup:

  1. V hrnci osolte vodu a priveďte ju do varu. Do vriacej vody vložte cestoviny a varte podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente (mäkké, ale s miernou šťavnatosťou). Potom ich scedite a odložte bokom.
  2. Na panvici zahrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nebudú jemne zlatisté.
  3. Pridajte krevety a orestujte ich z oboch strán, kým sa stanú ružovými a dobre prepečenými. Potom ich odstráňte z panvice a odložte bokom.
  4. Do panvice pridajte paradajkové kúsky a pretlačte ich vidličkou, aby sa rozpadli na menšie kúsky. Pridajte paradajkový pretlak, bazalku a oregano. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti. Nechajte omáčku variť asi 10 minút, aby sa všetky chute prepojili.
  5. Keď je omáčka hotová, pridajte krevety a cestoviny do panvice. Premiešajte, aby sa všetky suroviny prepojili. Varte ešte asi 2-3 minúty, kým sa cestoviny dobre zohrejú.
  6. Servírujte cestoviny s paradajkovou omáčkou a krevetami na tanieri. Posypte parmezánom a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  7. Dobrú chuť!

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 300 g cestovín (napr. špagety alebo penne)
  • 300 g čerstvých alebo mrazených krevet (ošúpaných)
  • 400 g konzervovaných paradajok (drcených alebo celých)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušenej oregana
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • Parmezán alebo iný syr (na posypanie, voliteľné)
  • Čerstvá bazalka (na ozdobu, voliteľné)

Postup:

  1. Príprava cestovín: Veľký hrniec naplňte vodou a pridajte soľ. Privarte vodu a uvarte cestoviny podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Následne ich sceďte, ale odložte si trošku cestovinovej vody.

  2. Príprava omáčky: V hlbokom panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a restujte ich, kým zmäknú a nezískajú zlatistú farbu (asi 3-5 minút).

  3. Pridanie paradajok: Do panvice pridajte drvené paradajky spolu s bazalkou, oreganom, soľou a čiernym korením. Dobre premiešajte a nechajte omáčku variť na miernom ohni asi 10-15 minút, aby sa chute prepojili.

  4. Pridanie krevet: Do omáčky pridajte krevety a varte ďalších 5-7 minút, kým sa krevety nezmenia na ružové a nie sú uvarené. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trochu odloženej cestovinovej vody.

  5. Spojenie cestovín s omáčkou: Uvarené cestoviny pridajte do panvice s omáčkou a dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny obalili omáčkou.

  6. Podávanie: Cestoviny naservírujte na taniere, posypte nastrúhaným parmezánom a ozdobte čerstvou bazalkou, ak chcete.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *