Pálivé cestoviny gramigna sú úžasnou voľbou pre všetkých, ktorí majú radi pikantné jedlá. Gramigna je tradičný taliansky druh cestovín, ktorý pripomína malé kvapôčky, až pripomína tvar pšeničných zŕn. Mali by ste vedieť, že samotné gramigna nie sú pálivé, no pripravujúc ich s pikantnou omáčkou môžete dosiahnuť ohnivú chuť. Tu je jednoduchý recept, ako si ich pripraviť:

Potrebujete:

  • 250 g pálivej gramigny
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu, jemne nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 pálivú papričku, nasekanú (podľa chuti)
  • 400 g paradajkových krúžkov
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Parmezánový syr na posypanie

 

Pálivé cestoviny gramigna

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme gramignu podľa návodu na obale, kým nie je al dente.
  2. V panvici zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu, až sa zosklovatí.
  3. Pridáme pretlačený cesnak a pálivú papričku a orestujeme ich spolu pár minút.
  4. Pridáme paradajkové krúžky a dusíme ich asi 10 minút, kým omáčka zhustne.
  5. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Pálivú omáčku zalejeme uvarenou gramignou a dobre premiešame.
  7. Podávame posypané čerstvým parmezánovým syrom.

Výsledkom bude pikantné jedlo, ktoré si môžete vychutnať samostatne alebo s prílohou, napríklad čerstvým chlebíkom a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *