Talianske špagety sú ikonickým jedlom, ktoré je obľúbené po celom svete. Tu je jednoduchý recept, ako si ich pripraviť:
Suroviny:
- 250 g špagiet
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 400 g paradajkového pretlaku
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá bazalka
Talianské špagety
Postup:
- V hrnci s osolenou vodou uvaríme špagety podľa návodu na obale, kým nie sú al dente (mäkké, ale stále s miernou šťavnatosťou).
- V panvici zohrejeme olivový olej a pridáme cesnak a cibuľu. Smažíme ich dozlatista.
- Pridáme paradajkový pretlak a oregano. Premiešame a necháme omáčku povariť na miernom ohni asi 10 minút. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Uvarené špagety scedíme a pridáme do panvice s omáčkou. Dobre premiešame, aby sa špagety pokryli omáčkou.
- Podávame na tanieri a ozdobíme čerstvými listami bazalky.
Dúfam, že si pochutnáte na týchto talianskych špagetách! Dobrú chuť!