Talianské špagety

Talianske špagety sú ikonickým jedlom, ktoré je obľúbené po celom svete. Tu je jednoduchý recept, ako si ich pripraviť:

Suroviny:

  • 250 g špagiet
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka

 

Talianské špagety

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vodou uvaríme špagety podľa návodu na obale, kým nie sú al dente (mäkké, ale stále s miernou šťavnatosťou).
  2. V panvici zohrejeme olivový olej a pridáme cesnak a cibuľu. Smažíme ich dozlatista.
  3. Pridáme paradajkový pretlak a oregano. Premiešame a necháme omáčku povariť na miernom ohni asi 10 minút. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
  4. Uvarené špagety scedíme a pridáme do panvice s omáčkou. Dobre premiešame, aby sa špagety pokryli omáčkou.
  5. Podávame na tanieri a ozdobíme čerstvými listami bazalky.

Dúfam, že si pochutnáte na týchto talianskych špagetách! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *