Ak hľadáte recept na zapekané cestoviny po slovensky, tu je pre vás jednoduchý a chutný recept:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g cestovín (napríklad penne alebo špagety)
  • 400 g mletého mäsa (hovädzieho, bravčového alebo zmes)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 200 g strúhaného syra (napríklad ementál)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Kryštálový cukor (voliteľné)
  • Čerstvé bylinky na dochutenie (napríklad bazalka alebo oregano)

 

Zapekané cestoviny – Varecha

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa pokynov na obale. Keď sú al dente, scedíme ich a necháme ich nechať vychladnúť.
  2. Na panvici opražíme na olivovom oleji cibuľu a cesnak, až kým sa stanú mäkkými. Pridáme mleté mäso a opečieme ho, až kým nebude zlatisté.
  3. Pridáme paradajkový pretlak a dobre premiešame. Podľa chuti pridáme soľ, korenie a ak potrebujeme, môžeme pridať aj štipku kryštálového cukru na zmiernenie kyslosti paradajok. Varíme na miernom ohni 10-15 minút, aby sa chute všetkých ingrediencií spojili.
  4. Do zmesi pridáme vychladnuté cestoviny a dôkladne premiešame, aby sa všetko pekne spojilo.
  5. Zmes prenesieme do vymastenej pekáča a posypeme ju strúhaným syrom.
  6. Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme v nej zapekané cestoviny asi 20-25 minút, až kým nezískajú zlatistú farbu a syr sa rozpustí.
  7. Hotové zapekané cestoviny môžeme posypať čerstvými bylinkami (ako napríklad bazalka alebo oregano) a servírovať.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké otázky alebo potrebujete ďalšie recepty, neváhajte sa mi ozvať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *