Zapekané cestoviny s tuniakom a syrom sú výborným jedlom. Tu je jednoduchý recept po slovensky:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napr. penne, farfalle)
  • 1 plechovka tuniaka v oleji, odkvapkaná
  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 g syra (napr. ementál, cheddar), nastrúhaného
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 400 ml mlieka
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Strúhaný parmezán na posypanie

 

Zapekané cestoviny s tuniakom a syrom

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, scedíme a odložíme bokom.
  2. Na rozpálenej panvici rozpustíme maslo a opražíme cibuľu a cesnak, až dozlatista a voňavého.
  3. Pridáme múku a miešame asi 1 minútu na strednom ohni.
  4. Pomaly pridávame mlieko za neustáleho miešania, až kým nevznikne hladká omáčka. Varíme ju ešte asi 2 minúty, kým sa nezhustne.
  5. Pridáme tuniaka a jemne premiešame. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Do omáčky pridáme cestoviny a dôkladne ich premiešame, aby sa všetko spojilo.
  7. Do vymastenej pekáča nasypeme polovicu cestovín a posypeme ich syrom. Postup opakujeme so zvyšnými cestovinami a na vrch nalejeme zvyšný syr. Na záver môžeme pridať aj niekoľko lyžíc strúhaného parmezánu pre extra chuť.
  8. Zapékaciu formu vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 20-25 minút, kým sa povrch pekne zarumelí.
  9. Po vybratí z rúry necháme chvíľku odpočinúť a potom môžeme podávať!

Tento recept Vám poskytne vynikajúci zapekaný obed alebo večeru. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *