Cestoviny na mexický spôsob

Ak máte chuť na cestoviny s mexickým nádychom v slovenskom štýle, tu je jednoduchý recept na vynikajúce „mexické cestoviny“:

Mexické cestoviny:

Potrebujete:

  • 250 g cestovín (penne alebo farfalle sa hodia najlepšie)
  • 1 cibuľu, jemne nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červenú papriku, nakrájanú na tenké pásiky
  • 1 jalapeño papričku, nasekanú (voliteľné, ak chcete pikantnejšie cestoviny)
  • 400 g paradajkových kociek
  • 1 lyžicu chilli prášku
  • 1 lyžičku mletej červenej sladkej papriky
  • 1 lyžičku mletého koriandra
  • 1 lyžičku mletej rasce
  • 1 lyžičku cukru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 hrstku nahrubo rozmixovaných tortillových lupienkov
  • voliteľne: červené fazuľky, avokádo alebo kôpor na dozdobenie

 

Cestoviny na mexický spôsob

Postup:

  1. Uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a odložíme bokom.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme cibuľu a cesnak. Smažíme ich dozlatista.
  3. Pridáme papriku a jalapeño papričku a orestujeme ich asi 2-3 minúty, kým paprika zmäkne.
  4. Pridáme paradajkové kocky, chilli prášok, mletú sladkú papriku, mletý koriander, mletú rasce, cukor, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame.
  5. Ak chcete, môžete pridať aj červené fazuľky pre viac chuti a konzistencie. Necháme všetko spolu variť asi 10 minút na miernom ohni.
  6. Zmiešame cestoviny s omáčkou a potom ich posypeme roztlačenými tortillovými lupienkami.
  7. Podávame teplé s ďalším dozdobením, akým je napríklad avokádo, kôpor alebo syr.

Dúfam, že si vychutnáte tieto výnimočné cestoviny s mexickým štýlom v slovenčine!

 

2)

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napríklad penne alebo fusilli)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 plechovka (400 g) čiernych fazúľ, prepláchnutých a scedených
  • 1 plechovka (400 g) paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička kmínu
  • 1/2 lyžičky cayenského korenia (podľa chuti)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 100 g nastrúhaného syra (napríklad čedar alebo mozzarella)
  • Čerstvý koriander na ozdobu (voliteľné)
  • Limetková šťava na dochutenie (voliteľné)

Postup:

  1. Uvarenie cestovín: Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu, pridajte soľ a uvarte cestoviny podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Potom ich sceďte a odložte stranou.

  2. Príprava zeleniny: Na veľkej panvici alebo woku rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a osmažte ich do sklovita, približne 3-4 minúty.

  3. Pridanie papriky: Do panvice pridajte nakrájané červené a zelené papriky a smažte ďalších 5 minút, kým zelenina nezmäkne.

  4. Fazuľa a omáčka: Pridajte prepláchnuté čierne fazule, paradajkový pretlak, mletú papriku, kmín, cayenské korenie, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešajte a nechajte dusiť na miernom ohni asi 5-7 minút, aby sa chute spojili.

  5. Pridanie cestovín: Do panvice s omáčkou pridajte uvarené cestoviny a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo. Môžete pridať aj limetkovú šťavu na dochutenie, ak máte radi osviežujúcu chuť.

  6. Podávanie: Cestoviny servírujte na tanieroch posypané nastrúhaným syrom a čerstvým koriandrom, ak máte radi. Môžete podávať aj s ďalšími limetkovými klinmi na strane.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *