Zapekané šampiňóny so zemiakmi
Ideálna večera na každý deň. U nás doma milujeme pečené, zapekané zemiaky na akýkoľvek spôsob s veľkým množstvom masla. Tak poďme si ho spolu pripraviť.
Budeme potrebovať:
- 500 g zemiakov
- 200 g šampiňov (konzerva môže byť)
- teglik smotany na šľahanie
- 1 ks cibule
- 1 PL masla
- 2 PL oleja
- tymián
- 200 g syru
- mleté chilli
- kuchynská soľ
- mleté čierne korenie
Zapekané šampiňóny so zemiakmi
Zemiaky som na „tadle“ na strúhala na kolieska. Dala som ich do misky, päsťami vytlačila vodu. Pridala som soľ, čierne mleté korenie a tymián.
Na oleji som popražial cibuľku. Na plátky som pokrájala hríby, ktoré som na miernom ohni si cibuľou restovala tak 10 minút. Po tom čo som ich prestovala tak som si pripravila zapekaciu misu.
Vymastila som zapekaciu misu malsom a pokulada som zemiaky. Troška som ich z vechu ešte oslila a pridala som na ne hríby. Tie som ešte torcha osolila a okoreni. Zapekaciu misu som zakryla pokreivkou a nechela piecť rúre tak 30 minút pri 250 stupňoch.
Počas pečenia som si v miske rozmiešala somatanu na varenie, vajíčko a chilli. Potom čo sa nám hríby so zemiakmi upekali, tak som ich odkryla a an vech naliala zemes, ktorú nechápe piecť 15 minút pri 180 až 200 stupňoch celzia.
Po upečení necháme trocah vychladnpť nech sa to všetko peken spojí a podávame s kyslou uhorkou alebo šalátom. Dobrú chuť.
Zapekané šampiňóny so zemiakmi
Ak vám nevyhovuje tento recept tak máme pre vás aj zapekané kuracie mäso so šampiňónmi a smotanou.
[penci_recipe]