Recept na zapekané palacinky s bryndzou, také ako na salaši.
Potrebné ingrediencie:
- 10 palaciniek
- 300 g bryndze
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 vajcia
- 50 g masla
- Soľ a korenie podľa chuti
Zapekané palacinky s bryndzou
Postup:
- Pripravte palacinky podľa obľúbeného receptu alebo použite hotové cesto na palacinky.
- Vyšľahajte smotanu na šľahanie do tuha a zmiešajte ju s bryndzou.
- Vajcia roztrhajte do hladka a pridajte ich do smotany a bryndze. Dobre premiešajte. Ak chcete, ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
- Do vhodného pekáča rozotrite tenkú vrstvu masla. Na každú palacinku nanesiete vrstvu bryndzovej smotany.
- Opakujte tento postup, kým nebudete mať všetky palacinky vyskladané vrstvou bryndzovej smotany.
- Na vrch palaciniek pridajte zvyšnú bryndzovú smotanu.
- Pekáč vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte približne 25 – 30 minút, kým nevytvorí zlatistú a krehkú kôrku.
- Zapekané palacinky podávajte ešte teplé. Môžete ich ozdobiť čerstvými bylinkami alebo podávať ako prílohu k hlavným jedlám.
Dobrú chuť!