Recept na zapekané palacinky s bryndzou, také ako na salaši.

Potrebné ingrediencie:

  • 10 palaciniek
  • 300 g bryndze
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 vajcia
  • 50 g masla
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Zapekané palacinky s bryndzou

Postup:

  1. Pripravte palacinky podľa obľúbeného receptu alebo použite hotové cesto na palacinky.
  2. Vyšľahajte smotanu na šľahanie do tuha a zmiešajte ju s bryndzou.
  3. Vajcia roztrhajte do hladka a pridajte ich do smotany a bryndze. Dobre premiešajte. Ak chcete, ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
  4. Do vhodného pekáča rozotrite tenkú vrstvu masla. Na každú palacinku nanesiete vrstvu bryndzovej smotany.
  5. Opakujte tento postup, kým nebudete mať všetky palacinky vyskladané vrstvou bryndzovej smotany.
  6. Na vrch palaciniek pridajte zvyšnú bryndzovú smotanu.
  7. Pekáč vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte približne 25 – 30 minút, kým nevytvorí zlatistú a krehkú kôrku.
  8. Zapekané palacinky podávajte ešte teplé. Môžete ich ozdobiť čerstvými bylinkami alebo podávať ako prílohu k hlavným jedlám.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *