Myslím, že sa pýtate na “Špagety Carbonara” v slovenskom preklade. Tu je jednoduchý recept na prípravu Špaget Carbonara:
Ingrediencie:
- 250 gramov špagiet
- 100 gramov slaniny, nakrájanej na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 veľké vajcia
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať
Špagety carbonate – recept
Postup:
- Uvaríme špagety podľa pokynov na obale, až kým nebudú “al dente”. Odkvapkáme a odložíme na stranu.
- Na panvici na strednom ohni opekáme nakrájanú slaninu, kým nebude krásne krehká a vyprážená. Vyberieme slaninu z panvice a necháme v panvici tuk zo slaniny.
- Do tej istej panvice pridáme pretlačený cesnak do tuku zo slaniny a orestujeme ho asi minútu, kým nezapácha.
- V samostatnej miske vymiešame vajcia a strúhaný parmezán dohromady, až kým nebudú dobre zmiešané.
- Prilejeme uvarené špagety do pánvice s tukom zo slaniny a cesnakom. Dobré ich premiešame, aby sa špagety obsypali tukom zo slaniny.
- Prelejeme vajce s parmezánom na špagety a rýchlo premiešame, aby sa vytvorila krémová omáčka. Teplota od varených špagiet postačí na spečenie vajíčok a vytvorenie krémovej omáčky. Dbajte, aby sa vajíčka nesfazovali.
- Pridáme opečenú slaninu do pánvice so špagetami a všetko premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Podávame Špagety Carbonara s posypanou čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou navrchu. Dobrú chuť!
Poznámka: Tento recept postačuje pre 2-3 osoby. Môžete upraviť množstvo ingrediencií podľa svojich potrieb.
Špagety Carbonara sú tradičné talianske jedlo, ktoré si získalo obľubu po celom svete. Tento recept ukazuje, ako pripraviť túto vynikajúcu kombináciu syrového a slaniny s cestovinou. Sledujte tento jednoduchý návod a vychutnajte si autentickú chuť a textúru tohto talianskeho delikátu.