Jasné! Tu máš recept na “Hrncekový obrátený jablkový koláč” používajúci metódu merania “hrnca”:
Ingrediencie:
- 1 hrnček múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/2 hrnčeka nesoleného masla, zmäknutého
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 2 veľké vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 hrnčeka celého mlieka
- 2 hrnčeky olúpaných, vydlabaných a nakrájaných jabĺk (asi 2 stredne veľké jablká)
- 1/2 hrnčeka hnedého cukru
Postup:
- Predhrejte rúru na 350°F (175°C).
- Vymažte okrúhlu formu na koláč maslom alebo sprejom na pečenie.
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ. Odložte na stranu. V samostatnej veľkej miske zmiešajte zmäknuté maslo a kryštálový cukor do svetla a peny.
- Postupne pridávajte vajcia, pričom každé dôkladne zapracujte pred pridaním ďalšieho. Primiešajte vanilkový extrakt. Postupne pridávajte zmes múky do zmesi masla, striedajte s mliekom.
- Začnite a skončite zmesou múky, miešajte len do spojenia. V pripravenej forme na koláč rovnomerne rozotrite hnedý cukor po celej ploche.
- Na cukor usporiadajte nakrájané jablká. Nalejte cestu na jablká a rovnomerne ju rozotrite. Pečte asi 40-45 minút, alebo kým zubná kefka vložená do stredu nevyjde čistá. Vyberte koláč z rúry a nechajte ho v forme vychladnúť 5 minút.
- Potom opatrne obráťte koláč na servírovaciu platňu. Nechajte koláč úplne vychladnúť pred podávaním.
Dobrú chuť s vaším vynikajúcim Hrncekovým obráteným jablkovým koláčom!
Poznámka: Recept môžete prispôsobiť svojim preferenciám, napríklad použitím iných jabĺk alebo pridaním ďalších korenín.