Hrnčekový obráteny jablkový koláč

Jasné! Tu máš recept na “Hrncekový obrátený jablkový koláč” používajúci metódu merania “hrnca”:

Ingrediencie:

  • 1 hrnček múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 hrnčeka nesoleného masla, zmäknutého
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnčeka celého mlieka
  • 2 hrnčeky olúpaných, vydlabaných a nakrájaných jabĺk (asi 2 stredne veľké jablká)
  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru

 

Postup:

 

  • Predhrejte rúru na 350°F (175°C).
  • Vymažte okrúhlu formu na koláč maslom alebo sprejom na pečenie.
  • V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ. Odložte na stranu. V samostatnej veľkej miske zmiešajte zmäknuté maslo a kryštálový cukor do svetla a peny.
  • Postupne pridávajte vajcia, pričom každé dôkladne zapracujte pred pridaním ďalšieho. Primiešajte vanilkový extrakt. Postupne pridávajte zmes múky do zmesi masla, striedajte s mliekom.
  • Začnite a skončite zmesou múky, miešajte len do spojenia. V pripravenej forme na koláč rovnomerne rozotrite hnedý cukor po celej ploche.
  • Na cukor usporiadajte nakrájané jablká. Nalejte cestu na jablká a rovnomerne ju rozotrite. Pečte asi 40-45 minút, alebo kým zubná kefka vložená do stredu nevyjde čistá. Vyberte koláč z rúry a nechajte ho v forme vychladnúť 5 minút.
  • Potom opatrne obráťte koláč na servírovaciu platňu. Nechajte koláč úplne vychladnúť pred podávaním.

 

Dobrú chuť s vaším vynikajúcim Hrncekovým obráteným jablkovým koláčom!

Poznámka: Recept môžete prispôsobiť svojim preferenciám, napríklad použitím iných jabĺk alebo pridaním ďalších korenín.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *