Bleskové cestoviny so špenátom

Tu máte recept na bleskové cestoviny so špenátom, slaninkou a šampiňónmi:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napr. farfalle alebo penne)
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 200 g slaniny, nakrájanej na kocky
  • 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Bleskové cestoviny so špenátom, slaninkou a šampiňónmi

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vodou uvarte cestoviny podľa pokynov na obale, až budú al dente. Potom ich scedíme a odložíme.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte slaninu. Orestujte ju do zlatista a potom pridajte cesnak a šampiňóny. Pokračujte v opekaní, kým šampiňóny nezhnednú a nevypustia vodu.
  3. Pridajte špenát do panvice a nechajte ho zosoftovať. Môžete pridávať trochu vody z cestovín, ak je to potrebné.
  4. Keď je špenát mäkký, pridajte scedené cestoviny do panvice a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  5. Podávajte horúce. Ak chcete, môžete posypať parmezánom alebo iným obľúbeným syrom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *