Tu máte recept na bleskové cestoviny so špenátom, slaninkou a šampiňónmi:
Suroviny:
- 250 g cestovín (napr. farfalle alebo penne)
- 200 g čerstvého špenátu
- 200 g slaniny, nakrájanej na kocky
- 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Bleskové cestoviny so špenátom, slaninkou a šampiňónmi
Postup:
- V hrnci s osolenou vodou uvarte cestoviny podľa pokynov na obale, až budú al dente. Potom ich scedíme a odložíme.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte slaninu. Orestujte ju do zlatista a potom pridajte cesnak a šampiňóny. Pokračujte v opekaní, kým šampiňóny nezhnednú a nevypustia vodu.
- Pridajte špenát do panvice a nechajte ho zosoftovať. Môžete pridávať trochu vody z cestovín, ak je to potrebné.
- Keď je špenát mäkký, pridajte scedené cestoviny do panvice a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
- Podávajte horúce. Ak chcete, môžete posypať parmezánom alebo iným obľúbeným syrom.
Dobrú chuť!
2)
Bleskové cestoviny so špenátom, slaninkou a šampiňónmi
Ingrediencie:
- 250 g cestovín (napr. tagliatelle alebo penne)
- 100 g slaniny (nasekanej na malé kúsky)
- 200 g čerstvého špenátu
- 150 g čerstvých šampiňónov (nasekaných na plátky)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 100 ml smotany na varenie
- olivový olej
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- parmezán alebo iný syr na posypanie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava cestovín: Zavarte vodu vo veľkom hrnci, osolte ju a pridajte cestoviny. Varíte ich podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Po uvarení ich sceďte a nechajte stranou.
-
Príprava omáčky: Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja na strednej teplote. Pridajte nasekanú slaninu a opražte ju do chrumkava.
-
Pridajte zeleninu: K slanine pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a smažte ich, kým nie sú mäkké a voňavé. Následne pridajte nakrájané šampiňóny a smažte, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
-
Pridanie špenátu a smotany: K usmaženej zmesi pridajte čerstvý špenát a miešajte, kým nezvädne. Potom přilievajte smotanu na varenie a za stáleho miešania privedte do varu. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
-
Zmiešanie s cestovinami: Pridajte uvarené cestoviny do panvice a dôkladne ich premiešajte s omáčkou, aby sa dobre obalili.
-
Servírovanie: Na tanieroch môžete posypať parmezánom alebo iným syrom podľa chuti.
-
Podávanie: Podávajte okamžite a vychutnajte si toto rýchle a chutné jedlo!
Dobrú chuť!