Bleskové cestoviny so špenátom

Tu máte recept na bleskové cestoviny so špenátom, slaninkou a šampiňónmi:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napr. farfalle alebo penne)
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 200 g slaniny, nakrájanej na kocky
  • 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Bleskové cestoviny so špenátom, slaninkou a šampiňónmi

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vodou uvarte cestoviny podľa pokynov na obale, až budú al dente. Potom ich scedíme a odložíme.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte slaninu. Orestujte ju do zlatista a potom pridajte cesnak a šampiňóny. Pokračujte v opekaní, kým šampiňóny nezhnednú a nevypustia vodu.
  3. Pridajte špenát do panvice a nechajte ho zosoftovať. Môžete pridávať trochu vody z cestovín, ak je to potrebné.
  4. Keď je špenát mäkký, pridajte scedené cestoviny do panvice a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  5. Podávajte horúce. Ak chcete, môžete posypať parmezánom alebo iným obľúbeným syrom.

Dobrú chuť!

 

2)

Bleskové cestoviny so špenátom, slaninkou a šampiňónmi

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napr. tagliatelle alebo penne)
  • 100 g slaniny (nasekanej na malé kúsky)
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 150 g čerstvých šampiňónov (nasekaných na plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 100 ml smotany na varenie
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • parmezán alebo iný syr na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava cestovín: Zavarte vodu vo veľkom hrnci, osolte ju a pridajte cestoviny. Varíte ich podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Po uvarení ich sceďte a nechajte stranou.

  2. Príprava omáčky: Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja na strednej teplote. Pridajte nasekanú slaninu a opražte ju do chrumkava.

  3. Pridajte zeleninu: K slanine pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a smažte ich, kým nie sú mäkké a voňavé. Následne pridajte nakrájané šampiňóny a smažte, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.

  4. Pridanie špenátu a smotany: K usmaženej zmesi pridajte čerstvý špenát a miešajte, kým nezvädne. Potom přilievajte smotanu na varenie a za stáleho miešania privedte do varu. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.

  5. Zmiešanie s cestovinami: Pridajte uvarené cestoviny do panvice a dôkladne ich premiešajte s omáčkou, aby sa dobre obalili.

  6. Servírovanie: Na tanieroch môžete posypať parmezánom alebo iným syrom podľa chuti.

  7. Podávanie: Podávajte okamžite a vychutnajte si toto rýchle a chutné jedlo!

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *