Varecha nepečené koláče

Suroviny:

  • 200 g plátkových sušienok (napr. marie)
  • 250 ml šľahačky
  • 200 g mascarpone
  • 2 lyžice rumu
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • Kandizované ovocie na ozdobenie
  • Cukrárska poleva na ozdobenie (voliteľné)

 

Varecha nepečené koláče

Postup:

  1. Plátkové sušienky rozdrvíme v mixéri na jemnú múku.
  2. V zmesi vekselej miske zmiešame šľahačku, mascarpone, rum a kakaový prášok.
  3. Pridáme rozdrvené sušienky a dôkladne premiešame, až dostaneme tuhé cesto.
  4. Na pečiacom papieri vytvoríme obdĺžnik o veľkosti približne 30×40 cm.
  5. Na tepelne odolnú dosku alebo tácek položíme pečiaci papier a naň prenesieme zmes na cesto.
  6. Vyrovname na tenkú vrstvu a dvoma drevenými naberačkami z jednej strany zdvihneme pečiaci papier a začneme otáčať zmes do rolády.
  7. Roládu zakryjeme pečiacim papierom a necháme v chladničke oddýchnuť 2-3 hodiny, alebo kým sa dostatočne stuhne.
  8. Pred podávaním ozdobíme kandizovaným ovocím a podľa chuti pridáme cukrársku polevu.
  9. Necháme si chutiť a užiť si nepečený dezert!

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *