Recept: Penne s aljašskou treskou.
Suroviny:
- 250 g penne cestoviny
- 300 g aljašskej tresky (filet)
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 200 ml rybieho vývaru
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať
Penne s aliašskou treskou
Postup:
- Uvaríme penne cestoviny podľa návodu na obale, kým nebudú “al dente”. Potom ich scedíme a necháme bokom.
- Na panvici si zohrejeme olivový olej a osmažíme na ňom cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité.
- Pridáme aljašsku tresku a opražíme ju asi 5 minút, kým sa nerozpadne a nezíska zlatú farbu.
- Odkvapkáme nadbytočný olej z panvice a do tej istej panvice pridáme šľahačkovú smotanu a rybí vývar. Privárame k varu a varte na strednom ohni asi 10 minút, kým omáčka jemne nezhustne.
- Pridáme uvarené cestoviny do panvice s omáčkou a premiešame, aby sa cestoviny rovnomerne obaľovali omáčkou.
- Osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Podávajte na tanier a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tento recept na penne s aljašskou treskou je jednoduchý a chutný. Dúfam, že si ho pochutnáte!