Penne s aliašskou treskou

Recept: Penne s aljašskou treskou.

Suroviny:

  • 250 g penne cestoviny
  • 300 g aljašskej tresky (filet)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 200 ml rybieho vývaru
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Penne s aliašskou treskou

Postup:

  1. Uvaríme penne cestoviny podľa návodu na obale, kým nebudú “al dente”. Potom ich scedíme a necháme bokom.
  2. Na panvici si zohrejeme olivový olej a osmažíme na ňom cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité.
  3. Pridáme aljašsku tresku a opražíme ju asi 5 minút, kým sa nerozpadne a nezíska zlatú farbu.
  4. Odkvapkáme nadbytočný olej z panvice a do tej istej panvice pridáme šľahačkovú smotanu a rybí vývar. Privárame k varu a varte na strednom ohni asi 10 minút, kým omáčka jemne nezhustne.
  5. Pridáme uvarené cestoviny do panvice s omáčkou a premiešame, aby sa cestoviny rovnomerne obaľovali omáčkou.
  6. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  7. Podávajte na tanier a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tento recept na penne s aljašskou treskou je jednoduchý a chutný. Dúfam, že si ho pochutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *