Ovocný koláč so želatínou

Hľadáte recept na ovocný koláč so želatínou? Tu máte jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 1 balíček práškovej želatíny (podľa obľúbeného ovocia)
  • 200 g piškótov
  • 500 g čerstvého ovocia (napríklad jahody, maliny, broskyne)
  • 500 ml šľahačky
  • 2-3 lyžice práškového cukru

 

Ovocný koláč so želatínou

Postup:

  1. Pripravte si práškovú želatínu podľa návodu na obale, ale použite o niečo menej vody, aby bola želé pevnejšie.
  2. V miske rozmixujte piškóty na jemné drobno.
  3. Vložte piškóty do tortovej formy a rovnomerne ich rozotrite po dne.
  4. Na nasekané ovocie pridajte práškový cukor a premiešajte, aby sa cukor rovnomerne rozpustil.
  5. Ovocie rozložte na piškóty v tortovej forme.
  6. Šľahačku vyšľahajte do tuhého.
  7. Šľahačku naneste na vrchole koláča a rovnomerne ju rozotrite.
  8. Hotovú želatínu jemne nalejte na vrch šľahačky.
  9. Koláč nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny, aby želatína stuhnula.
  10. Pred podávaním koláč krájte na plátky a dochutíte podľa chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *