Špagety carbonára - Bonvivani

Určite! Tu je recept na výborné špagety Carbonara:

Ingrediencie:

  • 200 g špagiet
  • 4 plátky slaniny, nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Špagety carbonára – Bonvivani

Postup:

  1. Uvaríme špagety podľa návodu na obale, aby boli al dente. Odkvapkáme a odložíme na stranu.
  2. Vo veľkej panvici opražíme nakrájanú slaninu na stredne silnom ohni, až kým sa nestane krásne krehkou a zlatohnedou. Slaninu vyberieme z panvice a odložíme bokom, tuk zo slaniny necháme v panvici.
  3. Do tej istej panvice pridáme pretlačený cesnak a opražíme ho približne minútu, kým nezačne vonkať vôňa.
  4. V samostatnej miske zmiešame vajcia a strúhaný parmezán. Ochutíme soľou a čiernym korením.
  5. Pridáme uvarené špagety do panvice s cesnakom a premiešame, aby sa všetko spojilo.
  6. Odstránime panvicu z tepla a rýchlo primiešame vajíčko a syrovú zmes, aby sa špagety dobre obalili. Teplo zo špagiet uvaří vajcia, vytvárajúc tak krémovú omáčku.
  7. Vrátime panvicu na mierny oheň a miešame, kým sa omáčka trochu nezhustí.
  8. Vmiesime opečenú slaninu.
  9. Podávame teplé špagety Carbonara s posypanou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť a nech vám chutí vaše špagety Carbonara!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *