Určite! Tu je recept na výborné špagety Carbonara:
Ingrediencie:
- 200 g špagiet
- 4 plátky slaniny, nakrájané na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 veľké vajcia
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať
Špagety carbonára – Bonvivani
Postup:
- Uvaríme špagety podľa návodu na obale, aby boli al dente. Odkvapkáme a odložíme na stranu.
- Vo veľkej panvici opražíme nakrájanú slaninu na stredne silnom ohni, až kým sa nestane krásne krehkou a zlatohnedou. Slaninu vyberieme z panvice a odložíme bokom, tuk zo slaniny necháme v panvici.
- Do tej istej panvice pridáme pretlačený cesnak a opražíme ho približne minútu, kým nezačne vonkať vôňa.
- V samostatnej miske zmiešame vajcia a strúhaný parmezán. Ochutíme soľou a čiernym korením.
- Pridáme uvarené špagety do panvice s cesnakom a premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Odstránime panvicu z tepla a rýchlo primiešame vajíčko a syrovú zmes, aby sa špagety dobre obalili. Teplo zo špagiet uvaří vajcia, vytvárajúc tak krémovú omáčku.
- Vrátime panvicu na mierny oheň a miešame, kým sa omáčka trochu nezhustí.
- Vmiesime opečenú slaninu.
- Podávame teplé špagety Carbonara s posypanou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť a nech vám chutí vaše špagety Carbonara!