Hľadáte recept na zapečené penne s paradajkami a parmezánom? Tu máte jednoduchý a chutný recept:
Suroviny:
- 300 g penne
- 400 g paradajkového pretlaku
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1-2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 100 g strúhaného parmezánu
- čerstvá bazalka
Zapečené penne s paradajkami a parmezánom
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Uvaríme penne podľa návodu na obale do al dente štádia. Opláchnime ich studenou vodou, aby sme zastavili proces varenia.
- Medzitým si pripravme omáčku. Na panvici s olivovým olejom orestujeme cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a priehľadné.
- Pridáme paradajkový pretlak do panvice a privedieme k varu. Znížime teplotu a necháme pomaly variť asi 10 minút. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Penne premiešame s paradajkovou omáčkou, pridáme polovicu strúhaného parmezánu a dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Penne preložíme do pekáča a posypeme zvyšným parmezánom.
- Pečieme v rúre asi 20-25 minút, kým sa nevytvorí zlatistá a krehká kôrka na vrchu.
- Pred podávaním posypeme čerstvou bazalkou a môžeme servírovať!
Dúfam, že vám tento recept chutí. Dobrú chuť!