Zapečené penne s paradajkami a parmezánom

Hľadáte recept na zapečené penne s paradajkami a parmezánom? Tu máte jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 300 g penne
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1-2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • čerstvá bazalka

 

Zapečené penne s paradajkami a parmezánom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Uvaríme penne podľa návodu na obale do al dente štádia. Opláchnime ich studenou vodou, aby sme zastavili proces varenia.
  3. Medzitým si pripravme omáčku. Na panvici s olivovým olejom orestujeme cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a priehľadné.
  4. Pridáme paradajkový pretlak do panvice a privedieme k varu. Znížime teplotu a necháme pomaly variť asi 10 minút. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  5. Penne premiešame s paradajkovou omáčkou, pridáme polovicu strúhaného parmezánu a dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo.
  6. Penne preložíme do pekáča a posypeme zvyšným parmezánom.
  7. Pečieme v rúre asi 20-25 minút, kým sa nevytvorí zlatistá a krehká kôrka na vrchu.
  8. Pred podávaním posypeme čerstvou bazalkou a môžeme servírovať!

Dúfam, že vám tento recept chutí. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *