Penne s mäsovo-zeleninovou omáčkou

Hľadáte recept na prípravu panenských krkoviek s mäsovou-zeleninovou omáčk Nemáte problém! Tu je jednoduchý recept, ktorý vám pomôže vytvoriť chutné jedlo:

Suroviny:

  • 250 g panenských krkoviek
  • 200 g mletej múčky (hovädzia, bravčová alebo zmes obojho)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 1 paprika, nakrájaná na plátky
  • 1 cuketa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 400 g rajčinovej omáčky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na smaženie
  • parmezánový syr

 

Penne s mäsovo-zeleninovou omáčkou

Postup:

  1. Pripravte si všetky ingrediencie a dajte si variť vodu na prípravu cestovín. Soľ do vody podľa chuti.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte cibuľu dozlatista. Pridajte mletú múčku a orestujte, kým nie je úplne uvarená.
  3. Pridajte papriku, cuketu a cesnak a osmažte ešte niekoľko minút, kým sa zelenina miernym zmäkne.
  4. Nalejte do panvice rajčinovú omáčku a pridajte oregano. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Varte omáčku na miernom ohni asi 10 až 15 minút, aby sa všetky chute prepojili.
  5. Medzitým uvarte cestoviny podľa návodu na obale, kým nie sú al dente.
  6. Keď sú cestoviny hotové, scedíme ich a pridáme priamo do panvice s omáčkou. Dôkladne premiešajte, aby ste zabezpečili, že sú všetky cestoviny pokryté omáčkou.
  7. Podávajte okamžite a, ak si prajete, posypte parmezánovým syrom. Odporúčam podávať s čerstvým chlebom alebo šalátom.

Myslím, že toto by malo byť úžasné jedlo, ktoré si môžete vychutnať s rodinou a priateľmi. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *