Cestoviny s pancettou a balzamikom

Ak máte radi kombináciu cestovín s pancettou a balzamikovým octom, tu je jednoduchý recept:

 

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napr. spaghetti)
  • 150 g pancetty (nakrájanej na kocky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájaného)
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • parmezánový syr na posypanie (opcionálne)
  • čerstvá petržlenová vňať (nasekaná na ozdobenie)

 

Cestoviny s pancettou a balzamikom

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale, kým nie sú “al dente”. Potom ich odkvapkáme a odložíme stranou.
  2. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a pridáme pancettu. Smažíme ju na stredne silnom ohni, kým nie je pekne opražená a krehká.
  3. Potom pridáme nakrájaný cesnak a orestujeme ho spolu s pancettou, kým nezačne voňať.
  4. Znížime teplotu a pridáme balzamikový ocot. Premiešame, aby sa všetky chute spojili, a necháme pár minút povariť spolu.
  5. Do omáčky pridáme uvarené cestoviny a dobre ich premiešame. Ochutíme soľou, korením a prípadne pridáme ešte trochu oleja alebo octu podľa chuti.
  6. Hotové cestoviny s pancettou a balzamikom môžeme servírovať s čerstvo nastrúhaným parmezánom a posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *