Tu je recept na zapekané cestoviny fit po slovensky:

Suroviny:

  • 200 g celozrnných cestovín (napr. cestoviny z pšeničnej alebo špaldovej múky)
  • 1 plechovka nízkotučného paradajkového pretlaku
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 200 g nízkotučného syra (napr. ricotta alebo tvaroh)
  • 100 g nízkotučného strúhaného syra (napr. edam alebo parmazán)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Zapekane cestoviny fit

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme al dente podľa návodu na obale. Odstavíme a scedíme.
  2. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a orestujeme cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú.
  3. Pridáme paradajkový pretlak, soľ a korenie a varíme 5-10 minút, kým sa pretlak dôkladne nezhustí.
  4. Do omáčky pridáme uvarené cestoviny a premiešame, aby boli cestoviny pokryté omáčkou. Varíme ešte chvíľku, aby sa chute prepojili.
  5. V veľkej miske zmiešame nízkotučný syr (ricottu alebo tvaroh) s polovicou strúhaného syra.
  6. Zapekaciu misku vymažeme olejom a vložíme do nej vrstvu cestovín s omáčkou.
  7. Navrch vytvoríme ďalšiu vrstvu zmiešaného syra.
  8. Misku dáme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 20-25 minút, kým sa syr, cestoviny a omáčka neupečú a nezhnednú na povrchu.
  9. Po upečení necháme zapekané cestoviny trochu vychladnúť, posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame.

Môžete si vychutnať tieto zapekané cestoviny fit ako samostatné jedlo, prípadne k nim pridať čerstvý zeleninový šalát. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *