Cestoviny penne s čerstvým špenátom a pórom

Cestoviny penne s čerstvým špenátom a pórom sú skvelou voľbou pre zdravý a chutný večeru. Tu je rýchly a jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín penne
  • 2 hrste čerstvého špenátu
  • 1 pór
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • parmezánový syr na posypanie

 

Cestoviny penne s čerstvým špenátom a pórom

Postup:

  1. Varíme cestoviny penne vo vriacej osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente. Potom ich scedíme a odložíme.
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájaný pór. Smažíme pár minút, až kým sa pór zmäkne a získame príjemnú vôňu.
  3. Pridáme nasekaný cesnak a špenát do panvice. Orestujeme, kým sa špenát zovrie a uvoľní všetok svoj šťavu.
  4. Pridáme uvarené cestoviny penne do panvice so zeleninou a premiešame, aby sa všetky chute spojili. Podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie.
  5. Podávame teplé posypané parmezánovým syrom.

Dúfam, že vám bude chutiť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *