Tajomstvo tejto polievky spočíva v tom, že hŕstku si vieme vytvoriť aj doma. Zmiešame si šošovicu, fazuľu, krúpy a hrach alebo kúpime namiešanú hotovú hŕstku.
Rýchla hŕstková polievka
Recept na rýchlu hŕstkovú polievku
Potrebné suroviny:
- 1 hrstka (šošovica, fazuľa, krúpy, hrach)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 zemiak
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej
- petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
- Hrstku si pripravíme podľa nášho výberu. Ak máme hotovú namiešanú hŕstku, môžeme ju priamo použiť. Ak nie, zmiešame si šošovicu, fazuľu, krúpy a hrach podľa nášho vkusu.
- Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na jemné kúsky.
- Mrkvu a zemiak ošúpeme a nakrájame na kocky.
- Do hrnca si zohrejeme olivový olej a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak dozlatista.
- Pridáme mrkvu a zemiak a orestujeme pár minút.
- Pridáme hŕstku a premiešame.
- Zalejeme vodou tak, aby boli suroviny pod vodou o 2-3 prsty.
- Osolíme, okoreníme sladkou paprikou a mletou rasce.
- Dáme varíť na mierny oheň a povaríme do mäkka, asi 30-40 minút.
- Polievku prešťavíme, prípadne dochutíme soľou a korením.
- Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!