Rýchla hŕstková polievka

Tajomstvo tejto polievky spočíva v tom, že hŕstku si vieme vytvoriť aj doma. Zmiešame si šošovicu, fazuľu, krúpy a hrach alebo kúpime namiešanú hotovú hŕstku.

Rýchla hŕstková polievka

Hŕstková polievka | Zdravá Hŕstková polievka |

Recept na rýchlu hŕstkovú polievku

Potrebné suroviny:

  • 1 hrstka (šošovica, fazuľa, krúpy, hrach)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1 zemiak
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Hrstku si pripravíme podľa nášho výberu. Ak máme hotovú namiešanú hŕstku, môžeme ju priamo použiť. Ak nie, zmiešame si šošovicu, fazuľu, krúpy a hrach podľa nášho vkusu.
  2. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na jemné kúsky.
  3. Mrkvu a zemiak ošúpeme a nakrájame na kocky.
  4. Do hrnca si zohrejeme olivový olej a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak dozlatista.
  5. Pridáme mrkvu a zemiak a orestujeme pár minút.
  6. Pridáme hŕstku a premiešame.
  7. Zalejeme vodou tak, aby boli suroviny pod vodou o 2-3 prsty.
  8. Osolíme, okoreníme sladkou paprikou a mletou rasce.
  9. Dáme varíť na mierny oheň a povaríme do mäkka, asi 30-40 minút.
  10. Polievku prešťavíme, prípadne dochutíme soľou a korením.
  11. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *