Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 zeler
– 1 paprika
– 2 zemiaky
– 200 g hrášku
– 1 polievková lyžica oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie, rasca

Na halušky:
– 1 hrnček polohrubej múky
– 1 vajce
– soľ

 

Jarná zeleninová polievka s krupicovými haluškami

Postup:
1. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a orestujeme na oleji vo veľkom hrnci.
2. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zeler, papriku a zemiaky a krátime ďalej asi 5 minút.
3. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť, kým sa zelenina nezmäkne. Pridáme hrášok a osolíme, okoreníme podľa chuti.
4. Medzitým si pripravíme halušky. Múku zmiešame s vajcom a soľou, pridáme trochu vody a vytvárame hladké cesto. Z cesta tvarujeme halušky a vložíme ich do vriacej polievky.
5. Varíme ešte približne 10 minút, kým sa halušky nepovaria.
6. Podávame horúcu s čerstvým petržlenom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *