Brokolicová polievka so zemiakmi bez smotany

Poslednu dobu žijem zdravo a nechem do seba dávať zbytočné kalórie jedál so smotanou, čo zápraškou. Takže dnes zdravá brokolicová polievka bez smotany, chutne a rýchlo.

Brokolicová polievka so zemiakmi bez smotany

Brokolicová polievka so zemiakmi

 

2) Brokolicová polievka so zemiakmi bez smotany

 

Suroviny:

  • 1 väčšía brokolica
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Brokolicu očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpajte a jemne nakrájajte.
  3. Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky.
  4. V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  5. Pridajte nakrájanú brokolicu a zemiaky do hrnca a orestujte ich niekoľko minút.
  6. Zalejte zeleninovým vývarom a privedte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku vrieť, kým sa zelenina zmäkne (približne 15-20 minút).
  7. Použite mixér na rozmixovanie polievky do hladka.
  8. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  9. Podávajte teplú a môžete ozdobiť čerstvou bylinkou, napríklad petržlenom.

Dobrú chuť!

 

Brokolicová polievka so zemiakmi bez smotany - 3

3) Brokolicová polievka so zemiakmi bez smotany

Nasledujúci recept vám ponúka skvelú možnosť vychutnať si zdravú brokolicovú polievku bez smotany. Je lahodná, ľahká a rýchlo pripravená. Tu je, ako ju pripraviť:

Suroviny:

  • 1 väčšia brokolica
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Brokolicu očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpajte a jemne nakrájajte.
  3. Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky.
  4. V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  5. Pridajte nakrájanú brokolicu a zemiaky do hrnca a orestujte ich niekoľko minút.
  6. Zalejte zeleninovým vývarom a privedte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku vrieť, kým sa zelenina zmäkne (približne 15-20 minút).
  7. Použite mixér na rozmixovanie polievky do hladka.
  8. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  9. Podávajte teplú a môžete ju ozdobiť čerstvou bylinkou, napríklad petržlenom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *