Čedarové makaróny recept

Samozrejme! Tu máte recept na čedarové makaróny:

Ingrediencie:

  • 250 g makarónov
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 500 ml mlieka
  • 200 g čedarového syra, nakrájaného na kúsky
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Čedarové makaróny recept

Postup:

  1. Varte makaróny podľa pokynov na obale, až kým nebudú al dente. Potom ich scedíme a odložíme na stranu.
  2. Na strednom ohni si rozpustíme maslo v hrnci. Keď sa maslo roztopí, pridáme múku a miešame, aby sa vytvorila základná zmes (ruzavá).
  3. Pomaly pridávame mlieko do hrnca a neustále miešame, aby sme sa vyhli hrudkám. Varíme zmes asi 5 minút, kým sa nezhustne.
  4. Pridáme čedarový syr a ďalej miešame, až kým sa syr úplne nerozpustí a zmes bude hladká a krémová. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  5. Pridáme uvariťé makaróny do hrnca s syrovou zmesou a dôkladne ich premiešame, aby sa zabalili syrom.
  6. Podávame teplé a môžeme pridať čerstvú petržlenovú vňať alebo extra syr na ozdobenie.

Dúfam, že vám tento recept chutí! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *