Samozrejme! Tu máte recept na čedarové makaróny:
Ingrediencie:
- 250 g makarónov
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 500 ml mlieka
- 200 g čedarového syra, nakrájaného na kúsky
- soľ a korenie podľa chuti
Čedarové makaróny recept
Postup:
- Varte makaróny podľa pokynov na obale, až kým nebudú al dente. Potom ich scedíme a odložíme na stranu.
- Na strednom ohni si rozpustíme maslo v hrnci. Keď sa maslo roztopí, pridáme múku a miešame, aby sa vytvorila základná zmes (ruzavá).
- Pomaly pridávame mlieko do hrnca a neustále miešame, aby sme sa vyhli hrudkám. Varíme zmes asi 5 minút, kým sa nezhustne.
- Pridáme čedarový syr a ďalej miešame, až kým sa syr úplne nerozpustí a zmes bude hladká a krémová. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Pridáme uvariťé makaróny do hrnca s syrovou zmesou a dôkladne ich premiešame, aby sa zabalili syrom.
- Podávame teplé a môžeme pridať čerstvú petržlenovú vňať alebo extra syr na ozdobenie.
Dúfam, že vám tento recept chutí! Dobrú chuť!